cultuurcentrum Hasselt

En met mij vergaat ook de wereld

ENSEMBLE
vr 28 okt 2022 - 20.00 u - 21.10 u
vr 28 okt 2022
20.00 u - 21.10 u
  • vr 28 okt 2022
    20.00 u - 21.10 u
    Kleine theaterzaal

“Ik ben woedend op de wereld, op het systeem, op mezelf omdat ik alles verraden heb. Of hebben we ook maar één moment echt geloofd de wereld te kunnen redden? Lagen ze er niet als decoratie, de feministische, marxistische queerboeken? We kwamen er niet aan toe, we keken liever series.” 

Drie vrouwen maken op hun sterfbed genadeloos de balans op van hun leven en constateren dat niets van wat ze deden, de wereld heeft veranderd. Wat is er overgebleven van de verlangens en plannen, de liefde, de vriendschappen, de strijd tegen ‘het systeem’, de strijd voor het klimaat? 

ENSEMBLE brengt met En met mij vergaat ook de wereld een woedende, zwart komische en feministische tekst die onze patriarchale, kapitalistische consumptiesamenleving doorzeeft.

ENSEMBLE liet de tekst Und sicher ist mit mir die Welt verschwunden van de Zwitserse schrijfster Sibylle Berg naar het Nederlands vertalen in het kader van haar auteursprogramma #DECANON. Hiermee zet ENSEMBLE zich in voor een actualisering en diversifiëring van het toneeltekstrepertoire.

onderdeel van

credits

regie Marie Pien / spel Imke Mol, Maya Sannen & Paloma Timmerman Neira / dramaturgie Xandry van den Besselaar / vertaling Maaike Van Rijn / © ENSEMBLE
ensembletheater.be