cultuurcentrum Hasselt

Philip Catherine
za 29 okt 2022 - 20.00 u - 21.30 u
za 29 okt 2022
20.00 u - 21.30 u
  • za 29 okt 2022
    20.00 u - 21.30 u
    concert- & theaterzaal

Philip Catherine is het icoon van de Europese jazz. Op 27 oktober wordt hij 80 jaar! Je zou het hem niet geven, hij zit boordevol humor en heeft bij elk concert plezier als een kind. Eeuwig jong! Ook CCHA voelt zich een jonge telg met zijn vijftig bestaansjaren en is trots en vereerd om deze geweldige muzikant uit te nodigen tijdens FESTIFIFTY. 

Catherines samenwerking met jazzgrootheden zoals Chet Baker, Tom Harrell en Niels-Henning Ørsted Pedersen, zijn unieke stijl en klankkleur alsook zijn ongebreidelde inzet voor de muziek, waren een niet te miskennen invloed op de ontwikkeling van de Europese jazz. 

Zijn soepel swingend gitaarspel en lyrische composities zijn uit duizenden herkenbaar. Ook al is Catherine een ware snarenvirtuoos, toch pakt hij nooit uit met gratuite technische demonstraties, maar concentreert hij zich op de puurheid van de klank, de intensiteit van improvisaties en het uiterst hecht samenspel met zijn muzikanten.

Simpel samengevat: klassebak! Topconcert! Dus dan passen woorden als ‘niet te missen’ wel!


**** Een regenboog in het hart. Philip Catherine zal in oktober 80 jaar worden en heeft nog steeds die buitengewone gave om perfecte klanken uit zijn gitaar te toveren, soms vluchtig, soms dwingend, dan weer brutaal. Pourquoi zit vol schoonheid, humor en magie. Het maakt ons zowel blij als nostalgisch, emotioneel.

- Le Soir, 2022

credits

gitaar Philip Catherine / band tbc / © Jos Knaepen
philipcatherine.com