cultuurcentrum Hasselt

50x50

Mies Cosemans, Joke Timmermans, Inge Delee & Pauline Poelmans
zo 27 nov 2022 - zo 5 feb 2023
zo 27 nov 2022
-
zo 5 feb 2023
  • zo 27 nov 2022
    -
    zo 5 feb 2023
    de straat
    vrije toegang

FESTIFIFTY zocht vijftig 50-jarigen en stuurde vier Hasseltse fotografen op hen af. De vraag? Maak een beeld waar de eigenheid van de geportretteerde uit straalt. Een portretreeks als indringende karakterstudie. Maar de spreuk leert dat elk portret niet alleen een portret van de geportretteerde is, maar ook van de fotograaf.

Mies Cosemans is een freelance fotograaf uit Hasselt. Ze studeerde politieke wetenschappen en schoolde zich in avondschool om tot fotograaf. In haar beelden combineert ze eenvoud met licht.

Joke Timmermans is een Hasseltse fotografe, journaliste en docente met een diepgewortelde passie voor taal, beeld en kunst. Ze behaalde haar master Cultuurwetenschappen en Journalistiek en studeerde fotografie aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten van Hasselt waar ze in 2019 de Academieprijs won. 

Inge Delee studeerde L.O. en is artistiek leidster en choreografe bij Ballet Najade. Ze is daarnaast ook gepassioneerd door mensen en fotografie.

Pauline Poelmans studeerde fotografie aan LUCA School of Arts Genk. Ze richt zich, naast opdrachten, op documentaire en reportagefotografie.

openingsmoment zo 27 nov 2022 om 15 u, nadien di t/m zo van 13 tot 17 u