cultuurcentrum Hasselt

Wat was en wat nu (8+)

fABULEUS
vr 5 mei 2023 - 19.30 u - 20.30 u
vr 5 mei 2023
19.30 u - 20.30 u
  • vr 5 mei 2023
    19.30 u - 20.30 u
    concert- & theaterzaal

Hoe is alles ontstaan? Waar komt alles vandaan? Waarom is alles zoals het is? Wat was er voordat alles er was? Zal het er straks nog zijn of is er dan alleen nog maar niets?

Wat was en wat nu is een beeldende, fysieke productie over het ontstaan van… alles. Met een knal creëren de makers een wereld die zich tussen ergens en nergens bevindt. Ze onderzoeken licht en donker, oud en nieuw, chaos en orde, het vergankelijke en het oneindige. Mysterieus en onvoorspelbaar. Soms heel klein en dan weer groots. 

Anna Bentivegna, Zoë Demoustier en Ayrton Fraenk studeerden samen aan de Mime Opleiding van Amsterdam. In Nesten (CCHA, 2019) ontwikkelden ze een gevoelige, licht surrealistische beeldtaal. Voor Wat was en wat nu waren ze in residentie in onze werkplek HET LAB (hyperlink) en haalden ze inspiratie uit mythes, godsdiensten en wetenschap. 

Laat je verwonderen door het grote wonder dat ons omringt en waar we deel van uitmaken!

credits

concept & spel Anna Bentivegna, Zoë Demoustier & Ayrton Fraenk / eindregie Jef Van gestel / regie-assistentie Ferenc Balcaen  / geluid Rint Mennes / licht Varja Klosse / scenografie Wannes Deneer / kostuums Annemie Boonen / dramaturgie Peter Anthonissen / coproductie KU[N]ST Leuven, STUK, Perpodium & HET LAB Hasselt / © Clara Hermans 
fabuleus.be