cultuurcentrum Hasselt

VADERLANDLOOS

Jr.cE.sA.r, ARSENAAL en KVS
di 2 mei 2023 - 20.00 u - 21.30 u
di 2 mei 2023
20.00 u - 21.30 u
  • di 2 mei 2023
    20.00 u - 21.30 u
    Kleine theaterzaal

In Vaderlandloos neemt Junior Mthombeni je mee op een trip doorheen zijn familiegeschiedenis en persoonlijk verhaal. Op zijn identiteitskaart stond niet Belg of Zuid-Afrikaan te lezen, maar in drukletters VADERLANDLOOS. Als kind creëerde hij dan maar zijn eigen land waarin hij met al zijn demonen ging wonen.

Samen met zijn muzikale kompanen deelt Mthombeni zijn geschiedenis met het publiek. Soms ingetogen, sereen en kwetsbaar, soms luid, rauw en strijdlustig. Juniors woorden, in combinatie met de live muziek, komen soms hard aan maar bieden ook een warm toevluchtsoord voor iedereen die zijn plaats zoekt in het leven. 

Jr.cE.sA.r, dat zijn Junior Mthombeni, Fikry El Azzouzi en Cesar Janssens. Ze maakten eerder al de voorstellingen Reizen Jihad, Malcolm X, Who’s Tupac en Dear Winnie (CCHA, 2021). 

“**** VADERLANDLOOS ontplooit zich als een wervelende stream of consciousness, een broeierige koortsdroom waarin Mthombeni zijn publiek meesleurt.” - De Morgen 

**** ‘Van snuiver tot straffe performer: Junior Mthombeni vertelt en zingt zijn verhaal in VADERLANDLOOS (…) Ontwapenend door de eerlijkheid, door de schwung waarmee Mthombeni op de kleiige scène staat én dankzij de live muziek.”

- Knack Focus

credits

tekst & spel Junior Mthombeni / regie Junior Mthombeni & Fikry El Azzouzi / muziek Cesar Janssens / muzikanten Arne Demets, Cesar Janssens, Junior Mthombeni & Pieter van Bogaert / concept & creatie muziekinstrumenten Cesar Janssens & Ralf Nonn / dramaturgie Gerardo Salinas / vormgeving Stef Stessel / kostuums Lieve Pynoo / coproductie Perpodium & KVS / © Stef Stessels
arsenaallazarus.be / kvs.be