cultuurcentrum Hasselt

D O W L N D R A K E

K L A N G collective
DE NIEUWE REEKS
zo 26 feb 2023 - 15.00 u
zo 26 feb 2023
15.00 u
  • zo 26 feb 2023
    15.00 u
    Clarenhofkapel

Sopraan Annelies Van Gramberen en muzikale duizendpoot Sim Van Thienen gaan in D O W L N D R A K E  op een avontuurlijke reis die de toeschouwer laat (ver) dwalen in de obscure plekken van de menselijke ziel.

Ondanks de kloof van vier eeuwen die er gaapt tussen John Dowland en Nick Drake vertonen ze opvallende gelijkenissen. Beiden waren ze componist, gitarist, luitist en singer-songwriter, ook hun oeuvre is doordrongen van dezelfde, terugkerende thematiek: pijn, verlangen en weemoed. De songs van deze ‘ridders der melancholie’ vormen dan ook het uitgangspunt voor een beklijvende muzikale trip.

Met groot respect voor het origineel, vertalen deze 2 integere musici de schoonheid van Dowland en Drake naar vandaag. Met hun subtiele arrangementen dwingen ze je om te vertragen en je over te geven aan de melancholie. Het contrast tussen het strak afgelijnde, gemodificeerd artificiële van de elektronica en het naturelle, organische van de klassieke zangstem en de akoestische gitaar, zorgt voor een verfrissend en verrassend welluidend geheel.

credits

sopraan Annelies Van Gramberen / gitaar, luit & zang Sim Van Thienen
anneliesvangramberen.be