Isle of dogs

Wes Anderson
zo 23 jan 2022 - 14.30 u
zo 23 jan 2022
14.30 u
  • zo 23 jan 2022
    14.30 u
    Cinema Zed Hasselt

Voor pro-portie werken we deze editie voor het eerst samen met Cinema Zed! Zij selecteerden de stopmotionfilm Isle of dogs, van de succesvolle regisseur Wes Anderson (ook bekend van Fantastic Mr. Fox, The Grand Budapest Hotel en The French dispatch) als mooie aanvulling van het programma.

De Japanse stad Megasaki, in de nabije toekomst. Het land wordt geteisterd door hondengriep waardoor de gehele bevolking dreigt uit te sterven. Op bevel van de sluwe majoor Kobayashi worden alle honden van de stad op een vuilnisbelteiland, “Isle of dogs”, gedumpt. Niet iedereen laat het hier zomaar bij: de twaalfjarige Atari vliegt naar het beruchte eiland om zijn hond Spots te vinden. Samen met enkele honden trekken ze erop uit om niet alleen zijn geliefde hond, maar alle honden van het smerige eiland te redden.

Wanneer Anderson een animatiefilm maakt zijn de verwachtingen hooggespannen. Voor de eerste maal in de geschiedenis was een animatiefilm zelfs de openingsfilm van het filmfestival van Berlijn. De film werd enorm lovend onthaald, niet alleen omwille van het vindingrijke en tegelijk maatschappijkritische verhaal, maar ook voor de straffe uitwerking van de animatie.

onderdeel van
pro-portie

credits

Engels gesproken met Nederlandse ondertiteling