cultuurcentrum Hasselt

The night is like snow (Notte come neve)

Peter H. Waterschoot
zo 12 dec 2021 - zo 20 feb 2022
zo 12 dec 2021
-
zo 20 feb 2022
  • zo 12 dec 2021
    -
    zo 20 feb 2022
    kleine exporuimte

De fotografie van Peter H. Waterschoot is per definitie immersief. Je kijkt niet naar zijn beelden maar je glijdt erdoor. Waterschoot wil de blik zo lang mogelijk vasthouden en zoekt verstilling. De fotowerken zijn portalen die je laten heen en weer bewegen tussen nostalgie en futurisme. 

Daar waar Peter H. Waterschoot eerder dit jaar in Fotomuseum Charleroi zijn eerste museale ervaring mocht genieten, trekt hij bij ons, ook voor het eerst, alle scenografische registers open. Met The night is like snow presenteert hij zijn visuele poëzie in een donker kabinet waar de zintuigen getest worden en waar hij uitnodigt tot dromen en verdwalen. The night is like snow laat zich lezen als een wandeling door een leeg filmdecor, een theaterset, een opiumhuis. 

Zowel het donker van de nacht als een maagdelijk dik sneeuwtapijt genereren beiden stilte. Deze stilte is weliswaar fysisch verschillend, het sneeuwtapijt absorbeert de geluidsgolven, en dat kun je voelen als je erdoorheen wandelt. De nacht daarentegen is ontvolkt en op die manier ontdaan van akoestische ruis. 

De nacht, meditatief, sensueel en bevrijd, wordt steeds opnieuw gebroken. Door het eerste licht, door vroeg lawaai. Breekbaar als een glazen bol met schudsneeuw.

opening zo 12 dec om 15 u, nadien di t/m zo van 13 tot 17 u (gesloten van vr 24 dec 2021 t/m zo 2 jan 2022)

of klik hier voor de online catalogus van de expo

ZINE The night is like snow (Notte come neve) - formaat: gesloten A5 (open A4), 34 pagina's Perigord mat 135 g, cover: maco sat 300 g, bedrukking: recto/verso kleur digitaal & afwerking: lijmen met rechte rug - is te koop voor 10 euro.

credits

© Peter Waterschoot
peterwaterschoot.com