III-ième

Jan Jaap van der Wal
ma 25 apr 2022 - 20.00 u
ma 25 apr 2022
20.00 u
  • ma 25 apr 2022
    20.00 u
    concert- & theaterzaal
    Geweest

Jan Jaap van der Wal werd een tijd geleden stapelverliefd op Vlaanderen. In De nieuwe Belg vertelde hij dan ook in geuren en kleuren over zijn crush. Vol liefde ontdekte hij onze streekgerechten, ons gevarieerde landschap en de typische Vlaamse gewoontes. Waarschijnlijk verblind door zijn roze bril, kon hij maar geen genoeg van Vlaanderen krijgen…

In Schoon (CCHA, 2018) transformeerde de initiële verliefdheid tot echte liefde. Vastberaden om een echte Vlaming te worden verhuisde hij zelfs naar Antwerpen!

Maar mooie liedjes duren nooit lang… In III-ième ontdekken we dan ook de eerste barsten in de relatie (die nog steeds vurig is, maar de eerste irritaties beginnen nu toch op te duiken). Tja, zo gaat dat… Tijd om er eens over te praten!

III-ième is het laatste luik in deze trilogie waarin hij de gebeurtenissen in Vlaanderen vakkundig fileert en ons trakteert op zijn bedenkingen en visie. Prille verliefdheid evolueerde tot intense liefde, maar nu is Jan Jaap op zoek naar een passend evenwicht. Na een passage in Hasselt, komt dat zeker in orde!

****Superieure comedy van een ervaren rot in het vak.

De Standaard, 15 januari 2018

credits

tekst & spel Jan Jaap van der Wal / © Janita Sassen
janjaapvanderwal.nl