Over stadskwaliteit

ZondagGasten #11 - Stefan Devoldere
zo 16 jan 2022 - 14.30 u
zo 16 jan 2022
14.30 u
  • zo 16 jan 2022
    14.30 u
    parketzaal 1
    Geweest

ZondagGasten. Een talkshow, een gesprek over mens en maatschappij. Gastheer Guido Wevers vraagt zijn gasten om hun licht te laten schijnen op wat ons in de wereld met elkaar verbindt of van elkaar scheidt. Vaak is er een cultureel of maatschappelijk relevant onderwerp en soms wordt er gelinkt aan een evenement in CCHA. Wie zijn de sprekers? Mensen met een verhaal: opiniemakers, schrijvers, wetenschappers, kunstenaars, gewone en ongewone mensen uit Hasselt en de verre omgeving.

Stefan Devoldere is ingenieur-architect en ruimtelijk planner. Hij is hoogleraar en decaan van de Faculteit Architectuur & Kunst aan de Universiteit Hasselt. Als adjunct en vervolgens waarnemend Vlaams Bouwmeester. bewaakte en stimuleerde hij de kwaliteit van de bebouwde omgeving in Vlaanderen. Hij heeft een ruime ervaring als expert stadsontwikkeling en is lid van het regieteam Stadsvernieuwing van de Vlaamse Overheid sinds 2011. 

Zopas werd Stefan Devoldere voorzitter van het Hasselts Stadsatelier en geeft daarmee mee vorm aan de nieuwe uitdagingen op het vlak van ruimtelijke ordening voor de stad. 

“Het Stadsatelier doet meer dan een klassieke kwaliteitskamer,” zegt hij. "We begeleiden lopende strategische bouwprojecten, maar we scheppen ook een kader voor toekomstige ontwikkelingen en werken dus zowel op korte als langere termijn. Daarvoor gaan we het gesprek aan met de stadsdiensten en met het beleid, maar ook met externe actoren die actief zijn in Hasselt."

Ongetwijfeld legt hij dit vakkundig en duidelijk uit in een gesprek met Guido Wevers.

onderdeel van
ZondagGasten

credits

gastheer Guido Wevers / gast Stefan Devoldere / muziek Conrad Nuyts & Mayte Levensbach / © Liesbeth Driessen & Miel Noelanders/PHOGMography