Patti Smith - My heart still hums

Lotte Dodion & Annelies Van Dinter
zo 28 nov 2021 - 11.00 u
zo 28 nov 2021
11.00 u
  • zo 28 nov 2021
    11.00 u
    concert- & theaterzaal
    Geweest

In 2021 viert rocklegende en schrijver/dichter Patti Smith haar 75ste verjaardag. Smith - ‘the godmother of punk’ - is ook bekend van de klassieker Because the night (met Bruce Springsteen). 

Lotte Dodion en Annelies Van Dinter selecteerden en interpreteerden hun persoonlijke favorieten uit Smiths brede oeuvre. Van opzwepende tirades tot woorden van troost, van echo’s tot briesende paarden.

Lotte Dodion is dichter, performer en poëziemissionaris. Haar teksten zijn toegankelijk en eigenzinnig. Haar optredens zachte donderpreken. Dodions debuutbundel Kanonnenvlees (2016) is intussen aan de 6de druk toe. Een selectie van haar werk werd vertaald naar het Frans, Engels, Duits, Turks en Arabisch. Dodion won heel wat (inter)nationale literaire prijzen en trad onder meer op tijdens Crossing Border en de Nacht van de Poëzie.

Annelies Van Dinter is een singer-songwriter en multi-instrumentalist. Onder het alias Echo Beatty brengt ze bezwerende songs met een beklijvende stem. Indiefolk met een rauw en melancholisch randje. Van Dinter werd doorheen de jaren een vaak gevraagde sidekick, bij onder meer Trixie Whitley, Mauro Pawlowski en Steven De bruyn.

My heart still hums is een voorstelling met spoken word, muziek en beeld die de geest van Patti Smith eert en bezweert met gitaren, een Indianendrum en twee monden vol rock-‘n-roll.

credits

woord & muziek Annelies Van Dinter & Lotte Dodion / © Eva Vlonk
lottedodion.be & echobeatty.com