Een meeuw

Toneelgroep Maastricht
di 15 mrt 2022 - 20.00 u
di 15 mrt 2022
20.00 u
  • di 15 mrt 2022
    20.00 u
    concert- & theaterzaal
    Geweest

In Een meeuw kijken we binnen bij een theaterfamilie: moeder Arkadina staat als actrice aan de top van haar roem maar voelt de hete adem van de jongere generatie in haar nek. Ze heeft een relatie met sterschrijver Trigorin, wiens talent kleiner is dan zijn bekendheid doet vermoeden. Arkadina’s zoon Kostja droomt op zijn beurt van een carrière als toneelschrijver, zijn vriendin Nina wil actrice worden. Alle personages hebben één ding gemeen: de hoop op een mooier leven.

Auteur Ilja Leonard Pfeijffer (bekend van de alom gelauwerde roman Grand hotel Europa) en regisseur Michel Sluysmans werken samen aan een sprankelende versie van één van Tsjechovs meest bekende theaterstukken: De meeuw. Een ernstige komedie over onvervulde verlangens, getroebleerde familiebanden, opvlammende generatieconflicten, de immer doortikkende tijd en vooral heel veel liefdesverdriet.

Pfeijffer en Sluysmans brengen een moderne interpretatie van deze klassieker. Verwacht je aan een tragikomisch gevecht met de zinloosheid van het bestaan. Een feest van mislukkelingen, bevolkt door personages die spijt hebben van het verleden, dromen van de toekomst, maar vergeten te leven in het nu. Herkenbaar, toch?

Toneelgroep Maastricht is ondertussen een vaste waarde geworden binnen onze programmering. In 2016 stonden ze hier nog met Othello, in 2018 met La superba (tevens een tekst van Ilja Leonard Pfeijffer) en King Lear

credits

regie Michel Sluysmans / tekst Ilja Leonard Pfeijffer / spel Wendell Jaspers, Thijs Römer, Jouman Fattal, Tarik Moree, Esther Scheldwacht, Dries Vanhegen, Emma Buysse & Tim Helderman / dramaturgie Paul Slangen / decorontwerp Michiel Voet / lichtontwerp Bart van den Heuvel / kostuums Sabine Snijders / inleiding Dries Vanhegen /  © Ben van Duin
toneelgroepmaastricht.nl