Robin Hood (4+)

Theater Gnaffel
zo 24 apr 2022 - 15.00 u
zo 24 apr 2022
15.00 u
  • zo 24 apr 2022
    15.00 u
    kleine theaterzaal
    Geweest

Robin Hood. Dat verhaal ken je toch? Over Prins Jan die het land besteelt om er zelf rijk van te worden en de dappere Robin die van de rijken steelt om de armen te helpen. 

Robin Hood is eerlijk en goed. Prins Jan bakt er niets van. En Marian? Zij is het mooie meisje. Maar klopt dit verhaal wel? Is goed wel zo goed en slecht wel zo slecht? En wat is nou eerlijk?

In deze versie vertellen drie poppenspelers zijn verhaal, maar spelenderwijs belanden ze in een nieuw verhaal. Deze Robin Hood steekt het klassieke verhaal in een modern jasje. Is goed echt goed en slecht echt slecht? Misschien wel niet. Hebben we niet allemaal iets goeds en iets slechts, nu ja, minder goeds, in ons?

Voorstellingen over kleine helden die groots zijn voor kleine helden die groots zijn, dat is waar het Nederlandse figurentheater Gnaffel voor staat. Geen wonder dat ze Robin Hood aanpakten en omtoverden tot een hedendaagse, komische voorstelling met acteurs, poppen en met nieuwe muziek geschreven door cabaretier Herman van Veen.

Robin Hood is een heerlijke voorstelling die eerlijk doet nadenken over goed en slecht of, zoals theaterkrant.nl schrijft: “Sprookje met lekker veel zijsporen.

credits

regie Job Raaijmakers / tekst Mark Haayema / spel Rob Raaijmakers, Markoesa Hamer & Karlijn Koel / © Erik Franssen
gnaffel.nl