With orchestra

Hooverphonic
wo 15 jun 2022 - do 16 jun 2022
wo 15 jun 2022
-
do 16 jun 2022

Hooverphonic behoeft geen introductie meer. In 1996 verscheen de band rond Alex Callier en Raymond Geerts op de Belgische muziekscène met A new stereophonic sound spectacular, een album dat meteen het pad effende voor hun (inter)nationale doorbraak én een hele resem classics. Iedereen kent wel de vintage Hooverphonic-hits als 2 wicky, Eden, Mad about you, The night before en Amalfi.

Sinds de oprichting van de band passeerden verschillende zangeressen de revue, maar voor velen blijft Geike Arnaert dé stem van Hooverphonic. Met haar aan boord brak de groep definitief door bij het grote publiek. Ze verliet de groep in 2008, na goed een decennium Hooverphonic. Na verre omzwervingen, o.a. met Zoutelande en het bijzonder mooie Lost in time (2019, zie ook haar support van Novastar op 9 maart 2020 in CCHA!), was het - exact 20 jaar na de release van succesalbum The magnificent tree - tijd voor een reünie. Terug naar “The magnificent three”, dixit Alex Callier, mét meteen een nieuwe versie van Mad about you

Net voor hun deelname aan het Eurovisiesongfestival - dan toch! - loste de band single The wrong place en album Hidden stories: vintage Hooverphonic met meeslepende, prachtig verklankte, panoramische popmuziek. Hooverphonic grand cru quoi! 

2022 staat voor dik een kwarteeuw Hooverphonic, en ook voor de 6de keer Hooverphonic in CCHA. Met een nieuw album, én opnieuw met Geike Arnaert. En on top van dat alles: een heus orkest! Meer moeten we niet zeggen, toch?

"**** In Hidden stories huist een ongekende rijkdom aan subtiliteit en detail." Humo, 4 mei 2021

**** Hooverphonic (opnieuw) met orkest, maar voor het eerst met Geike Arnaert: de staande ovatie liet weinig aan de verbeelding over: een kippenvelconcert!

Gazet van Antwerpen, 22 februari 2022

credits

zang Geike Arnaert / bas & toetsen Alex Callier / gitaar Raymond Weerts / band & orkest tbc / in samenwerking met ACT&ART / © Erika Rodin, Zeb Daemen & Willy Vanderperre
hooverphonic.com