cultuurcentrum Hasselt

plays Mud stories

An Pierlé
zo 26 sep 2021 - 20.00 u - 21.15 u
zo 26 sep 2021
20.00 u - 21.15 u
  • zo 26 sep 2021
    20.00 u - 21.15 u
    concert- & theaterzaal

In 1996 maakt An Pierlé tijdens Humo’s Rock Rally mooie sier met haar uitgepuurde versie van Are friends electric? van Gary Numan. Net als finalisten Arid en Novastar neemt ze nadien alle tijd om haar debuut te laten rijpen. Tussendoor maakt ze ook als actrice naam, o.a. in Bernadetje van Alain Platel en Arne Sierens. Drie jaar later verschijnt Mud stories: indringende luistersongs en sierlijke frisse popballads met een weerhaakje.

"Een even sober als voldragen werkstuk, waarop alles in het teken staat van haar stem en percussieve pianospel. Nu eens klinken de songs jachtig, energiek en losgeslagen, dan weer mijmerend en ingetogen. Een kleurig sprookjesboek met een donker randje". De Morgen

De plaat is een (onverwacht) succes en verkoopt meer dan 25.000 exemplaren. De jaren nadien volgen nog Helium sunset, An Pierlé & White Velvet en Hinterland. Strange days uit 2013 is een terugkeer naar enkel stem en piano. Recent volgen nog Arches, Clusters en muziek voor films en voorstellingen zoals Slumberland en Le tout nouveau testament. Met het An Pierlé Quartet verzorgt ze in 2018 de muziek van de voorstelling Sylvia van Théâtre National en maakt ze het album Wiga Wagaa (2020).

Op vraag van de Ancienne Belgique speelde An Pierlé afgelopen september, goed 20 jaar later, Mud stories integraal in het kader van de reeks REWIND rond Belgische artiesten en ‘hun klassieker’. Een jaar later doet ze hetzelfde in CCHA, waar ze het album ook in 2000 voorstelde. Laat je (opnieuw) onderdompelen in de unieke wereld van Mud stories!

credits

piano & zang An Pierlé / © Winter Van Rafelghem & Kaat Pype
facebook.com/anpierlemusic