De tuin van de walvis

DE MAAN
do 13 jan 2022 - 13.30 u
do 13 jan 2022
13.30 u
  • do 13 jan 2022
    13.30 u
    kleine theaterzaal
    Geweest

Als de sprinkhaan op een dag een briefje ontvangt waarin de walvis hem vraagt om een tuin, verzamelt hij alles wat hij daarvoor nodig heeft. Hij laadt het in een boot en gaat op weg. Maar… waarom alsmaar meer en groter willen? Leidt dat tot bevrediging? Tot het grote geluk? In deze allegorische vertelling wordt ons consumptiegedrag op een minzame manier onder de loep genomen. 

Gebaseerd op de prachtvertelling van meesterpointillist Toon Tellegen, bekroond met de Zilveren Griffel 2016. Tot leven gebracht door beeldduivel-doet-al Paul Contryn en de stemmen van topacteurs als Tom Van Dyck, Ini Massez en Stefaan Degand, ondergedompeld in de soundscape van Pepijn Caudron zodat je verbeelding helemaal op hol slaat.  Over een walvis die een tuin op zijn rug wil. Tot het zover is. 

de makers
Beeldsmederij DE MAAN vertelt hedendaagse, relevante vertellingen, vaak vermomd als dierenverhaal. Ze maken visueel theater voor een jong publiek dat op een volwassen manier wordt aangesproken. Hun voorstellingen werden al meermaals gelabeld als ‘grensverleggend’ of ‘fris’ of ‘vernieuwend’. Ze stonden al bij ons met de succesvolle schoolvoorstellingen Uilskuiken en takkeling (2017), BESTORM (2018 & 2019), Spoken (2019) en Anansi (2019).

theater / max. 200 / leerling € 4 / individueel € 8

onderdeel van
1ste graad lager

credits

spel & figuren Paul Contryn / concept & regie Stef De Paepe / naar Toon Tellegen / stemmen Tom Van Dyck, Ini Massez, Stefaan Degand, Günther Lesage, Esther Lybeert, Pepijn Caudron, Stef De Paepe & Paul Contryn / soundscape Pepijn Caudron / vorm Stef De Paepe, Paul Contryn & Stéphane Vloebergh / kostuumadvies Katinka Heremans / zang Stefaan Degand & Esther Lybeert / ©  Diego Franssens
demaan.be