cultuurcentrum Hasselt

John & Jane

De Mannschaft
ma 25 apr 2022 - 13.30 u - 14.30 u
ma 25 apr 2022
13.30 u - 14.30 u
  • ma 25 apr 2022
    13.30 u - 14.30 u
    CCHA - kleine theaterzaal

John en Jane, twee jonge mensen die niet weten wie ze zijn, gaan op een queeste om een antwoord op de prangende vraag ‘wie ben ik?’ te vinden. Ze zijn niemand, vinden hun eigen naam ofwel lelijk ofwel niet van toepassing op zichzelf. Daarom noemen ze zichzelf John en Jane. Dat klinkt alvast beter dan: “hey jom”. 

Hun zoektocht loopt niet van een leien dakje: hun spreekwoordelijke pad ligt bezaaid met obstakels zoals angsten en demonen. Misschien vinden ze zichzelf niet, maar dan hebben ze in ieder geval elkaar al gevonden. 

John & Jane wordt een humoristische horrorfilm over het verdwalen van jonge mensen in een veel te grote wereld. Over de afwezigheid van een identiteit, over iemand zijn, over Dionne Warwick, over geluidloos wenen, over kinderbueno’s, behangpapier, over rozengeur, over maneschijn en over bang zijn.

de makers
Nadat De Mannschaft al succesvolle passages kende met LIV (2019), Dethleff (2020) en Herman (2020) zijn ze nu opnieuw bij ons te gast! Stijn Van de Wiel en Michai Geyzen tonen graag de absurde, alledaagse maatschappij op zo’n manier dat we er ons toch vragen over gaan stellen. Dit gebeurt op een toegankelijke, heldere manier die maakt dat de boodschap binnenkomt! 

theater / max. 250 / leerling € 8 / individueel € 8

credits

concept, tekst & regie Stijn Van de Wiel & Michai Geyzen / spel Lien Thys & Pieter-Jan De Wyngaert / dramaturgie Bram Verschueren / scenografie & lichtontwerp Thomas Stevens/ technische leiding Rens Planckaert / met dank aan de Warande Turnhout, Laika & De Studio / © Charlotte Wouters & Stijn Van de Wiel