cultuurcentrum Hasselt

Henry

Aardvork
di 15 mrt 2022 - 13.30 u - 14.35 u
di 15 mrt 2022
13.30 u - 14.35 u
  • di 15 mrt 2022
    13.30 u - 14.35 u
    CCHA - kleine theaterzaal

Kijk daar: uit een kist rijst krakend een bevroren geest. Bibberend en klagend zingt hij: "Laat mij alstublieft toch slapen." Of daar: op een rots staat een prinses. Dido is haar naam. Ze zingt smekend tot haar geliefde: "Blijf toch, prins, blijf toch bij mij!" En daar: zeemeerminnen lokken de arme koning Arthur in de val. En hier: een storm op een eiland. Daar: Keizer Diocles op zwijnenjacht, ginder: een groot feest in het bos, de vuren laaien metershoog op!

Kleine Henry droomt zijn magische werelden bij elkaar van onder zijn dikke deken in zijn kamertje in Zuid- London. Uit zijn deken duiken magische figuren en landschappen op, letterlijk én figuurlijk. Dromen komen tot leven. Het avontuur kan beginnen. Henry gaat op reis. 

In deze voorstelling wordt de muziek van componist Henry Purcell tot leven gebracht en worden de kinderen meegenomen in zijn wonderbaarlijke verhalen. Zo ontdekken ze de vertelkracht van muziek en worden ze op een toegankelijke en meeslepende manier mee genomen in de unieke wereld van de klassieke muziek. 

de makers
Aardvork realiseert theaterprojecten en doet dat vaak met nieuwe blends van theater en andere kunstvormen. Op die manier creëren ze vele en diverse projecten, onder artistieke leiding van theatermaker Koen Boesman. 

theater - muziek / max. 200 / leerling € 4 / individueel € 8

credits

tekst & regie Koen Boesman / spel & zang Pieter De Praetere & Noémie Schellens / toetsen & spel Elisabeth De Loore / decor & kostuums Jana Roos / met de steun van Stad Gent, GC 't Groenendal, CC De Brouckère Torhout & HET LAB Hasselt 
aardvork.be