cultuurcentrum Hasselt

presentaties work-in-progress op wo 6-do 7 mrt 2019

HET LAB@Krokusfestival - Binnenstebuiten, een expeditie #1
za 2 mrt 2019 - do 7 mrt 2019
za 2 mrt 2019
-
do 7 mrt 2019
  • za 2 mrt 2019
    -
    do 7 mrt 2019
    HET LAB

HET LAB presenteert in Krokusfestival 2019 twee work-in-progress die ontwikkeld werden in residentie, op woensdag 6 en donderdag 7 maart 2019. 

Siska Baeck - Van twee naar een naar twee naar een (of meer)  
Het is de nacht voor de zomer  van de vrijheid. Orion is samen met Arin, maar maakt dan  de beslissing dat het beter is om alleen de wereld te ontdekken.  Voor de 18-jarige Orion ligt alles nog wagenwijd open. En dus duikt ze alleen de nacht in, om dit ‘alles’ aan den lijve te ondervinden.  Van twee naar een naar twee naar een (of meer) is fysiek verteltheater dat het alleen-zijn afweegt tegenover het samenzijn. Misschien zijn ze allebei even mogelijk als dat ze onmogelijk zijn?

My Lindblad, Yentl de Werdt & Charlotte Alles - Who do you wanna play?
Hoeveel vrijheid hebben kinderen vandaag? Wanneer ervaren ze volwassenen als beschermend of juist beperkend? Who do you wanna play? is een performance waar dans, theater en figurentheater elkaar vinden. Het publiek wordt uitgedaagd om de eigen rollen die  het dagdagelijks speelt in vraag  te stellen.  Durf je mee op deze trip om uit te vinden wie je bent en wat je wel en niet durft?

Niroshini Tamblar - Girl on a string 
Inspiratie voor Girl on a string vond Niroshini Tamblar in haar jeugd in Sri Lanka. Door muziek, tekst, poppenspel en illustraties ter vermengen raakt ze aan vragen als: wie ben ik? Waar hoor ik thuis? Wat is thuis? Niroshini was één van de artiesten in het migratie-lab van PUSH en wordt voor de creatie van deze productie gesteund door onze Schotse partner Imaginate (Edinburgh).

Amalia Herrera - Azul
Azul leeft nu in een ‘ander’ land. Maar hoe kleven de herinneringen aan en de verhalen van haar land, familie en vrienden aan haar? En wat met al die verhalen uit alle tussenstations op de lange reis?  Een rugzak vol herinneringen, bewegingen en talen. Maar wie is Azul echt?
Azul zoekt naar de kleur van het beeld hoe de lucht in haar kindertijd door haar raam scheen. Op alle plaatsen waar ze woonde voelde ze die kleur weer, op  het pad dat ze aan het bouwen is  als een migrerend wezen, voelt ze altijd weer die kleur in haar ‘azul’koffer met waterherinneringen.

Meer informatie over HET LAB@Krokusfestival - Binnenstebuiten, een expeditie kan je hier lezen.

credits

Van twee naar een...: creatie, tekst & spel Siska Baeck / muziek, techniek & artistieke assistentie Maya Callaert / coproductie HET LAB / met dank aan de buren, Gerhard Verfaillie & Ugo Dehaes
Who do you wanna play?: concept & performers My Lindblad Szlavik, Yentl de Werdt & Charlotte Alles /  coproductie HET LAB / met dank aan AabenDans & Nordkraft (Denemarken) 
Girl on a string: concept & spel Niroshini Thambar & Ella Mackay / met dank aan Ella Mackay, Ailie Cohen, Claricia Parinussa Kruithof / met steun van Imaginate Schotland
Azul: concept & spel Amalia Herrera / muziek n.t.b. / dramaturgie Gerhard Verfaillie / coproductie HET LAB