cultuurcentrum Hasselt

Raymond 70

Raymond van het Groenewoud
di 10 mrt 2020 - 20.00 u
di 10 mrt 2020
20.00 u
  • di 10 mrt 2020
    20.00 u
    concert- & theaterzaal
    Geweest

Wat moeten of kunnen we nog over Raymond vertellen dat je nog niet weet? De man die zijn volk in het Vlaams leerde rocken en van de meest uiteenlopende muziekjes houdt, schuimt al sinds 1972 de podia af en groeide uit tot een instituut. Veelzijdig muzikant. Begenadigd songschrijver. Bevlogen performer. Gewiekst entertainer.

Zijn invloed valt nauwelijks te overschatten. Zonder zijn lichtende voorbeeld geen Frank Vander linden, geen Stijn Meuris, geen Luc De Vos… Na 5 decennia is de grootmeester nog lang niet afgeschreven en blijft hij zijn ding doen, zie de recente samenwerkingen met Slongs en Tourist LeMC.

Eind 2015 ontbond Raymond zijn vaste begeleidingsgroep en ging onze zelfverklaarde tekstdichter, filosoof en clown succesvol solo verder met de tournee Kreten en gefluister (CCHA, 2017). 14 februari 2020 vormt een nieuwe mijlpaal in het leven van dit valentijnskind: dan neemt Raymond de kaap van 70 jaar Raymond van het Groenewoud! En waar kan dit beter gevierd worden dan in zijn natuurlijke biotoop, het podium, CCHA (waar hij in 2011 ook optrad n.a.v. Raymond 60 jaar)?

Voor deze uitzonderlijke gelegenheid trekt van het Groenewoud alle registers open: hij trommelt zijn trouwe muzikanten weer bijeen, engageert een extra blazerssectie en lardeert het geheel met (historisch en recent) beeldmateriaal. Onze jarige hopman laveert met gepaste toeters en bellen tussen vroeger en nu en grasduint met een lach en een traan in zijn immense repertoire.

Een unieke avond tussen uitgepuurd breekbaar en onverslijtbaar rockend.

credits

zang, gitaar & keyboard Raymond van het Groenewoud / drums Cesar Janssens / bas Mich Verbelen / keyboards & percussie Bram Weijters / gitaar & zang Rik Aerts / trompet Carlo Nardozza / fluit Stefan Bracaval / © Jasper van het Groenewoud
raymondvanhetgroenewoud.be