zo 26 apr 2020 - 15.00 u

Le Concert Olympique o.l.v. Jan Caeyers

Beethovens tiende
zo 26 apr 2020
15.00 u
  • zo 26 apr 2020
    15.00 u
    concertzaal
    geannuleerd
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

In het Beethovenjaar 2020 wil Le Concert Olympique de bestaande schetsen van de onvoltooide tiende symfonie van Beethoven nieuw leven inblazen. Daarom werd aan de Amerikaans-Duitse componist Jens Joneleit gevraagd om op basis van dit materiaal een nieuw stuk te schrijven. Geen historische reconstructie, maar een eigentijdse omzetting van Beethovens intenties.

Daarnaast zal Le Concert Olympique Schuberts Symphonie in si klein spelen, een ander voorbeeld van een onvoltooide symfonie, waarvan de afgewerkte eerste twee delen wel geregeld in de concertzaal klinken. Maar omdat er bij deze uitvoeringen toch steeds een nostalgisch gevoel van ‘onvolledigheid’ overheerst, presenteert Le Concert Olympique deze symfonie in combinatie met Beethovens Pastorale. De vele parallellen tussen beide werken - de idyllischnostalgische grondstemming, de orkestkleur, het metrum en tempo - legitimeren de optie om de Pastorale als aanvulling op de Onvoltooide voor te stellen.

Franz Schubert Symfonie nr. 8 in si klein, D 759
Jens Joneleit Sinfonia X. Rethinking Beethovens tenth
Ludwig van Beethoven Symfonie nr. 6 in fa groot, op. 68, Pastorale

credits

dirigent & inleiding Jan Caeyers
leconcertolympique.eu


Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring