zo 29 mrt 2020 - 20.00 u

Liebrecht Vanbeckevoort, piano & Severin von Eckardstein, piano

En noir et blanc
zo 29 mrt 2020
20.00 u
  • zo 29 mrt 2020
    20.00 u
    concertzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Twee pianoreuzen. Een Vlaming en een Duitser. De ene was finalist van de Koningin Elisabethwedstrijd in mei 2007, de andere won diezelfde wedstrijd in 2003. Intussen concerteerden beide heren wereldwijd met toonaangevende orkesten en dirigenten. Hun Suite voor twee piano’s van Rachmaninov belooft olympische proporties aan te nemen!

De stijl van Saint-Saëns wortelt in de muziek van de 19de-eeuwse romantiek, die grotendeels uit de mode was toen hij op 86-jarige leeftijd overleed. Nochtans werden zijn melodische gave en zijn vermogen tot het bouwen van structuren in vele muziekgenres altijd enorm gewaardeerd door vingervlugge en expressieve pianisten, zoals vanavond het duo Vanbeckevoort/von Eckardstein. Het werk getuigt sowieso van fantasie en vakmanschap en behoort, samen met zijn Carnaval des animaux, tot de iconische stukken uit het klassieke repertoire.

Ook Scaramouche van Milhaud is een pakkend en populair werk, met rollende ritmes en diatonische melodische lijnen. Het dartele karakter grijpt je vanaf het begin. Soms lijkt het of je een valse Parijse straatpiano hoort, dan word je weer meegezogen door de Braziliaanse sambaritmes en sprekende volksmuziek. Milhaud schreef het stuk voor twee piano’s voor de Wereldtentoonstelling van 1937 in Parijs.

Een pianoavond met twee virtuozen, een grandioze afsluiting van Piano day(s) 2020!

Wolfgang Amadeus Mozart Sonate voor twee piano’s in D, KV 448
Pjotr Iljitsj Tsjajkovski selectie uit Notenkrakerssuite (arr. Nicolas Economou)
Camille Saint-Saens Danse macabre, op. 40
Sergei Rachmaninov Suite nr. 2 voor twee piano’s, opus 17
Darius Milhaud Scaramouche, op. 165b

credits

piano Liebrecht Vanbeckevoort & Severin von Eckardstein / inleiding Riet Jaeken / © Yoshie Kuwayama
liebrechtvanbeckevoort.be & severin-eckardstein.de


Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring