cultuurcentrum Hasselt

Salon Libeer

Julien Libeer, Lorenzo Gatto & Marlies De Munck (gast)
zo 28 mrt 2021 - 11.00 u - 12.00 u
zo 28 mrt 2021
11.00 u - 12.00 u
  • zo 28 mrt 2021
    11.00 u - 12.00 u
    concert- & theaterzaal

Wat is Salon Libeer? In het kort: een muzikale talkshow waarin Julien Libeer twee gasten uitnodigt. Eén om mee te spelen en één om vooral mee te praten. Over hun passie uiteraard, over muziek, over schoonheid, over passie, over ontroering.

Door de eerste coronagolf werd de eerste editie tijdens Piano Day(s) 2020 helaas geannuleerd. Maar we opteren nu voluit voor een herkansing tijdens PIano day(s) 2021. Helaas was Annelien Van Wauwe (klarinet) niet meer beschikbaar op deze nieuwe datum. Dan maar een andere partner in crime gezocht, en gevonden: Lorenzo Gatto, in 2009 nog tweede tijdens de Koningin Elisabehtwedstrijd. Vorig seizoen speelden Libeer en Gatto nog (zo goed als) de integrale vioolsonates van Beethoven op ons podium.

Als tweede gast nodigt Julien Libeer een even bijzondere gast uit. Ooit gehoord van een muziekfilosofe? Marlies De Munck (Universiteit Antwerpen) vertelt helder over muzikale betekenis. Heeft muziek wel iets te betekenen? Wat vertellen de klanken van een muziekstuk? Kan een compositie opgevat worden als een verhaal? 

Salon Libeer, een uurtje live muziek en context: niet te versmaden op een zondagvoormiddag op de slotdag van Piano day(s) 2021!

credits

piano & moderator Julien Libeer / viool Lorenzo Gatto / gast Marlies De Munck / © Diego Franssens, Athos Burez, Jelmer de Haas & Bart Vandersnickt
julienlibeer.net,& lorenzogattoviolin.com