za 1 feb 2020 - 15.00 u

KOPERGIETERY, KGbe & beeldsmederij DE MAAN

plastikBERTRAND (4+)
za 1 feb 2020
15.00 u
  • za 1 feb 2020
    15.00 u
    kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Bertrand is van plastiek.
Bertrand wil echter alles zijn,
behalve plastiek.

Bertrand kijkt droevig toe hoe de mensheid in al hun plezier en met veel goede bedoelingen, de wereld langzaam lijkt om zeep te helpen.  

In een massa aan rommel en afgewezen voorwerpen wordt in plastiekBERTRAND op zoek gegaan naar de schoonheid in dit zogenaamde ‘niets’. De kapotte stofzuiger, die lelijke rok, een plastieken zak en zelfs mama’s oude broodrooster...

Wat weggeworpen werd, komt tot leven.
Wat aan de kant geschoven werd, mag weer mee doen.
Wat niet meer mocht bestaan, krijgt terug een ziel. 

Kostuumontwerpsters Leentje Kerremans en Valerie Le Roy delen een grote liefde voor de pracht en humor van alledaagse ‘stomme’ dingen. Samen met theatermakers Michiel Soete, Nona Demey Gallagher en muzikant Janko Beckers vissen ze in die zee van ogenschijnlijke prullen naar geheime vermommingen en dubbele levens. Ze komen boven met een uiterst visuele voorstelling: van Tati tot dada... poëtische punk voor de allerkleinsten!

onderdeel van
familieABO

**** PlastiekBERTRAND is niet alleen een schattig figuurtje gehuld in plastic ballen, maar ook het heerlijk absurde theaterdebuut van twee costumières.

De Standaard, 23 december 2019

credits

concept & creatie Leentje Kerremans & Valerie Le Roy / spel Nona Demey Gallagher & Michiel Soete / coaching Stef De Paepe & Johan De Smet / kostuums Leentje Kerremans, Valerie Le Roy & Elise Goedgezelschap / muziek Janko Beckers / met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid / © Phile Deprez
kopergietery.be & demaan.be

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring