wo 29 apr 2020 - 20.00 u

LAZARUS & Robbin Rooze

Iemand moet het doen
wo 29 apr 2020
20.00 u
  • wo 29 apr 2020
    20.00 u
    theaterzaal
    geannuleerd
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Op 23 september 1971 laat Mario Roymans zich opsluiten in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Tussen twee passages van de nachtsuppoosten door, snijdt hij het doek De liefdesbrief van Johannes Vermeer uit het kader. Via de pers eist hij 200 miljoen Belgische frank, te schenken aan de slachtoffers van de hongersnood in Bangladesh. Tien dagen later, na een tamelijk spectaculaire achtervolging, wordt Roymans roemloos ingerekend.

LAZARUS en Robbin Rooze slaan de handen in elkaar voor een combinatie van theater en film met deze ‘heldendaad’ als uitgangspunt: kunst roven voor het goede doel. In een spannende vertelling die speelt op de scheidslijn tussen waarheid en fictie, tussen woord en beeld worden vragen gesteld over de reële waarde van kunst en de grenzen van goeie bedoelingen.

LAZARUS leerde Robbin Rooze kennen bij de opnames voor diens kortfilm Springstof. Daarin spelen drie jongeren met wie Rooze op lange termijn een traject aflegt. In Iemand moet het doen neemt LAZARUS  hen mee de scène op.

Naast vertrouwde Lazarusacteurs als Koen De Graeve, Pieter Genard en Günther Lasage, ook Aminata Demba die we eerder straf aan het werk zagen in o.a. De moed om te doden (CCHA, 2016) en Black - The sorrows of Belgium I: Congo (CCHA, 2019).

Kortom: een veelbelovende samenwerking en een onwaarschijnlijk waargebeurd verhaal. Een theateravond (in de grote zaal!) om naar uit te kijken.

credits

van & met Koen De Graeve, Pieter Genard, Günther Lesage, Ryszard Turbiasz, Aminata Demba, Iliass Bellaajal, Ismaïl L’hamiti, Maaike Somers en Robbin Rooze / kostuums Karen De Wolf / lichtontwerp Stef Stessel / director of photography Toon Persyn / een productie van ARSENAAL/LAZARUS / met steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid / coproductie Perpodium / met dank aan Belfius, Crescendo CVO Mechelen, UGC Mechelen, Kaffee Zapoi en alle figuranten / inleiding Tuur Devens / © Guy Kokken

arsenaallazarus.be

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring