cultuurcentrum Hasselt

528 dagen

Suzanne Grotenhuis/De Nwe Tijd
do 7 nov 2019 - 20.00 u
do 7 nov 2019
20.00 u
  • do 7 nov 2019
    20.00 u
    podium op podium concert- & theaterzaal
    Geweest

Helemaal van Antwerpen naar Rajastan in India reizen om op zoek te gaan naar een kleine witte ezel. Theatermaakster en actrice Suzanne Grotenhuis doet het en neemt ons mee op haar trip. Een reis waarvan we weten waar hij begint, maar allerminst waar of hoe hij eindigt.

De Indische ezel Hobnob raakt gewond op een drukke weg en wordt voor dood achtergelaten. Uiteindelijk komt een gammel busje van hulporganisatie Animal Aid ter plaatse die de ezel meeneemt naar een boerderij. Daar wordt hij wekenlang met liefde verzorgd. Suzanne Grotenhuis gaat op zoek naar het dier. Hoe is het nu met Hobnob? Hoe is het met de mensen die hem hebben gered? Maar vooral: waarom reist iemand helemaal tot Rajastan om een antwoord te krijgen op deze vragen? 

Deze kleine witte ezel staat symbool voor de tijd die we nemen om voor iets te zorgen. Hoe lang duurt dat eigenlijk ‘tijd voor iets nemen’? Maakt tijd iets waardevol? En als dat zo is, hoe komt het dan dat we voor alles zo weinig tijd maken?

Na Het Zwarte Woud forever (Roel Verniers Prijs 2013) en On ice (CCHA, 2018) creëert Suzanne Grotenhuis nu het sluitstuk van haar drieluik solovoorstellingen waarin ze op zoek gaat naar houvast en richting in een wereld die steeds sneller lijkt te gaan. 528 dagen belooft opnieuw een grappige en ontroerende monoloog te worden waarin rasvertelster Suzanne Grotenhuis je op haar eigen even filosofische als anekdotische wijze inzicht geeft in de vragen die haar bezighouden.

credits

tekst Suzanne Grotenhuis / van & met Suzanne Grotenhuis & Adriaan Severins / tekstcoach Peter De Graef / coaching Ineke Nijssen / geluidsontwerp & live muziek Adriaan Severins / lichtontwerp Sander Salden / video & scenografie Alexander Daems / © Alexander Daems
denwetijd.be