cultuurcentrum Hasselt

Yannick Wijnants

Dialog
wo 27 mrt 2019 - zo 31 mrt 2019
wo 27 mrt 2019
-
zo 31 mrt 2019
  • wo 27 mrt 2019
    -
    zo 31 mrt 2019
    CCHA

Smartlab is een (on- én offline) platform voor ongedisciplineerde kunsten. Gluur mee in deze “common place for the unusual” hetzij door het raam (Spoorwegstraat 50, Hasselt) hetzij via live streaming (24/7).

Het platform presenteert 3 acts per jaar die telkens middels live streaming geopend worden op een andere "matching" gastlocatie/event.
 

Tijdens Piano day(s) wordt ACT X gelanceerd: Yannick Wijnants - Dialog. ACT X wordt tijdens het festival elke avond gestreamd op de videowall in CCHA.
 

Yannick Wijnants (°1985) volgde beeldhouwkunst maar verloor tevens zijn hart tussen de snaren van een piano. Na beeldhouwkunst studeerde hij dan ook pianostemmen en -restaureren in Antwerpen en werkte vervolgens twee jaar als pianorestaurateur in Parijs. Sindsdien lijkt hij wel de dialoog aan te gaan tussen beide 'disciplines'.
 

De kunstenaar Yannick Wijnants vindt zijn inspiratie tussen de snaren en andere waarheden van zijn ATELIER HERKENRODE waar de restauratie van piano's centraal staat. Zijn ambacht verrijkt de beeldtaal van de kunstenaar.
 

Voor ACT X "besnaart" Wijnants de ruimte, van muur tot muur, als begin- en eindpunt van elke klank... de ruimte als snaarinstrument. Het idee van een instrument krijgt een nieuwe betekenis in deze installatie door middel van een stille foto (verbeelding van de menselijke stem als bron) enerzijds en het gebruik van perspectief (drager voor een sonische beweging) anderzijds. De mensuur van de besnaring vormt de bindende sculptuur die staat of valt in dialoog met de ruimte.

credits