wo 13 mrt 2019 - 20.30 u

Claudia

La Conquesta del Pol Sud
wo 13 mrt 2019
20.30 u
  • wo 13 mrt 2019
    20.30 u
    Parkstad Limburg Theaters
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Claudia Poblete, systeemingenieur en sciencefictionfan, groeide op in een gegoede buurt in Buenos Aires als dochter van een (extreem)rechtse gepensioneerde legerkolonel en zijn vrouw. Toen ze 21 was, ontdekte ze dat haar leven een leugen was. Dat haar échte ouders ‘desaparecidos’ (verdwenen) waren zoals zovele linksgezinde inwoners van Argentinië in de periode van de junta. Haar dossier leidde tot een belangrijk keerpunt want het symboliseerde het begin van het einde van de straffeloosheid van het militaire regime.
 

Claudia’s ervaring wordt nu op het podium gebracht in de vorm van een fragmentarisch verhaal, verteld door haarzelf, in interactie met documentaire beelden en materiaal uit het onderzoek dat door het gezelschap zelf werd gevoerd in Noord-Argentinië. Op basis van de ervaring die door het hoofdpersonage wordt verhaald, verkent La Conquesta del Pol Sud de relatie tussen collectieve geschiedenis en individueel leven in een taal die documentaire, visuele poezie en theater combineert. Claudia dwingt ons, onverschrokken en direct, om de grondgedachten over revolutie, geheugen, recht en opvoeding te onderzoeken.
 

La Conquesta del Pol Sud werd in 2010 in Barcelona opgericht door Carles Fernández Giua and Eugenio Szwarcer en legt zich toe op documentair theater. Claudia is de tweede voorstelling in een trilogie over geschiedenis en identiteit.

credits

bus naar Heerlen / vertrek CCHA 19 u / Spaans gesproken met Nederlandse boventitels / van & met Claudia Victoria Poblete Hlaczik, Carles F. Giua & Eugenio Szwarcer / regie Carles Fernández Giua / decorontwerp & video Eugenio Szwarcer / lichtontwerp Luis Martí / geluidsontwerp Damien Bazin / uitvoerende producent Aina Pociello / productie La Conquesta del Pol Sud, Barcelona Grec Festival, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona & Centre d’Arts Escèniques de Terrassa / met de steun van Institut Català de les Empreses Culturals & Casa Amèrica Catalunya / in samenwerking met Explore Festival / inleiding op de bus Beatrice Henckaerts / © Josep Aznar
laconquesta.com

 

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring