di 22 jan 2019 - 20.00 u - 21.35 u

AREN

Benjamin Verdonck/Toneelhuis
di 22 jan 2019
20.00 u - 21.35 u
  • di 22 jan 2019
    20.00 u - 21.35 u
    podium op podium theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Een arenlezer loopt achter de maaiers aan en raapt alsnog de aren op die op het veld zijn gevallen. Bij het maken van een werk blijven er veel ideeën liggen in het atelier. 

Een tunnel vanuit de nationale bank naar
de bloemenwinkel aan de overkant,
een boot op het dak van een gebouw,
een collectie rattenvallen die het niet doen,
een verzameling lekke voetballen,
een voorstelling die nooit begint,
waarin je honderd keer sterft,
een vosje van papier.

Kan ik die ideeën naast elkaar leggen zodat er alsnog iets mee gebeurt? Iets dat ik niet zelf had kunnen bedenken?

tunnel voetbal vosje

vosje voetbal tunnel
vosje tunnel vosje voetbal vosje vosje

Benjamin Verdonck is theatermaker, schrijver en beeldend kunstenaar en beweegt zich vrij doorheen de verschillende vormen van podiumkunsten, performance in de publieke ruimte, objectentheater en plastische installatie. 

Bij hem gaan bewustzijn en verbeelding hand in hand, taal wordt materie, de ruimte en de voorwerpen gaan spreken. In 2009 ontving hij de Vlaamse Cultuurprijs voor Podiumkunsten. Hij stond eerder in CCHA met Song#2 (2012) met Abke Haring, notallwhowanderalrelost (2016) en Wat ik graag zou zijn als ik niet was wat ik ben (2017) met Willy Thomas. Notallwhowanderarelost werd geselecteerd voor Het Theaterfestival 2014 en het Festival d’Avignon.

programmaboekje

 

***** Dit is als een werk van Miró, speels en diepzinnig. Dit is een vorm van transcendentie naar een andere beleving, dit is zen, onthechting.

theaterkrant.nl over notallwhowanderarelost, 9 mei 2014

credits

van & met Benjamin Verdonck / productie Toneelhuis met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid, Casa Kafka Pictures - Casa Kafka Pictures Tax Shelter empowered by Belfius / © Kurt Van der Elst
toneelhuis.be & benjamin-verdonck.be

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring