za 17 nov 2018 - 20.00 u

Ellipsis

Kevin Trappeniers
za 17 nov 2018
20.00 u
  • za 17 nov 2018
    20.00 u
    podium op podium theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

In Ellipsis duikt Kevin Trappeniers in de snelle, onzichtbare wereld van overvloedige signalen om ons heen en gaat op zoek naar de wereld in rust. Hij laat ons stilstaan bij de rol van onze menselijke aanwezigheid in een door technologie gedomineerde wereld. Op welke manier blijft de mens aanwezig en verantwoordelijk in een digitaal landschap? Vertrouwen we te veel of niet voldoende op elektronische informatiestromen? Horen we elkaar nog? Komt uit de digitale schoot een nieuwe beschaving en manier van met elkaar omgaan voort?

Na het intieme en verstilde Asymptote (CCHA, 2015) maakt Kevin Trappeniers een voorstelling zonder menselijke personages. Immateriële golven en straling worden de zichtbare performers. Woordeloos en beeldend zoomt Kevin Trappeniers traag in en uit op onze dubbelzinnige houding tegenover technologie. Technologie als tussenpersoon tussen mensen, als algoritme dat onze communicatie vormt en vervormt.

Kevin Trappeniers is beeldend theatermaker. Hij creëert vooral voorstellingen op de scheidingslijn tussen theater, dans en beeldende kunst. Licht, geluid, spel, beweging en scenografie zijn secuur uitgebalanceerd en vormen een nieuw zintuiglijk geheel. Elk detail telt. Voor Ellipsis werkt hij samen met de Sloveense muzikant/componist Gasper Piano, die focust op frequenties, feedback en elektronica.

credits

concept & regie Kevin Trappeniers / muziek & geluidsontwerp Gasper Piano / muzikanten SPECTRA / dramaturgie Elisa Demarré / productie Stray Light vzw / coproductie Vooruit Gent & LOD, C-TAKT / in samenwerking met Pianofabriek / met dank aan KAAP, Workspace Brussels & Music Theatre Platform Ghent LOD, Spectra Ensemble, KASK, Bijloke Gent / © Kurt Van der Elst
kevintrappeniers.be


Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring