Ellipsis

Kevin Trappeniers
za 17
november

Ellipsis duikt in de onzichtbare wereld van overvloedige signalen en golven rond ons heen. Iedere minuut doorkruist een veelheid aan onzichtbare digitale signalen onze lichamen en dringt onze hoofden binnen. Deze signalen komen als informatie bij ons toe. Hoe wordt deze informatie vergaard, gefilterd, verwerkt en aangeboden? Wie selecteert en zendt de informatie? Zijn wij dat, of is er een algoritme als tussenpersoon? Is meer en meer vertrouwen op elektronische informatiestromen een gevaarlijke evolutie? Of komt uit die digitale schoot een nieuwe beschaving voort?
 

Na het intieme en verstilde Asymptote (CCHA, 2015) maakt Kevin Trappeniers een voorstelling zonder menselijke personages. Immateriële en ongrijpbare geluidsgolven, lichtspectra en elektromagnetische straling worden de zichtbare performers. Kevin Trappeniers drukt op de pauzeknop en gaat op zoek naar de wereld in rust. Samen met lichtkunstenares Laurence Halloy en Sloveens muzikantcomponist Gasper Piano laat hij ons stilstaan bij de voor- en nadelen van menselijke aanwezigheid in een door onze technologie gedomineerde wereld.
 

Kevin Trappeniers is beeldend theatermaker. Hij creëert vooral woordeloze voorstellingen op de scheidingslijn tussen theater, dans en beeldende kunst. Licht, geluid, spel, beweging en scenografie zijn secuur uitgebalanceerd en vormen een nieuw zintuiglijk geheel. Elk detail telt.

credits

concept & regie Kevin Trappeniers / lichtontwerp Laurence Halloy / muziek & geluidsontwerp Gasper Piano / dramaturgie Kristof van Baarle / productie Stray Light vzw / coproductie Vooruit Gent & LOD, C-TAKT / in samenwerking met Pianofabriek / met dank aan KAAP, Workspace Brussels & Music Theatre Platform Ghent LOD, Spectra Ensemble, KASK, Bijloke Gent / © Kurt Van der Elst
kevintrappeniers.be


Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring sluiten