Tussen 2 lijnen - Toni Coppers

Nordic noir & Vlaamse volbloedthriller
vr 26
oktober

De overdonderende interesse in volbloedthrillers geldt niet enkel in Scandinavië. ook hier in Vlaanderen waait er een ’Scandinavian new wave’. De stijl is realistisch, eenvoudig en precies. Toni Coppers voegt een bijzondere dimensie toe door de vrouwelijke inspecteur Liese Meerhout de hoofdrol te geven.
 

Toni Coppers (Sint-Truiden) debuteerde in 1995 met De beha van Madonna waarin hij literaire reisbrieven schreef aan vrienden en bekenden. Met Niets is ooit (2008), het eerste deel in een thrillerreeks rond inspecteur kunstcriminaliteit Liese Meerhout, maakt Coppers zijn debuut als volbloed thrillerschrijver.

 

In 2014 won hij de Hercule Poirotprijs voor zijn boek Dood water, de jaren daarop rijfde hij de Hercule Poirot-publieksprijzen binnen voor De vleermuismoorden en De hondenman. Naar aanleiding van het internationale Magritte-jaar 2017 werd hem door de erven van René Magritte gevraagd om een misdaadroman te schrijven die de wereld van de schilder eer zou aandoen. Dit resulteerde in De Zaak Magritte, een literaire misdaadroman die in Parijs en Brussel speelt.

credits

i.s.m. Boekhandel Grim & Bibliotheek Hasselt Limburg / © Thomas Sweertvaegher

  

Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring sluiten