Tussen 2 lijnen - Kim Duchateau

Beeldtaal
vr 22
februari

Voor de zevende Tussen 2 lijnen van dit seizoen nodigen we Kim Duchateau uit bij boekhandel Grim.

Kim Duchateau (Sint-Truiden, 1968) is een Vlaams striptekenaar, cartoonist, illustrator, animatiefilmtekenaar, muzikant en schrijver. Zijn bekendste figuren zijn "Aldegonne" en "Esther Verkest".

Het stripalbum "De zeven vloeken" is zopas genomineerd bij Lang zullen we lezen (VRT.BE)

Vijftien jaar lang, sinds zijn laatste avontuur, zat het dagbladverschijnsel Nero op zijn bank en las hij zijn krant. Nu is hij terug. Na al die tijd komt het avontuur opnieuw bij hem aanbellen, in de vorm van een werkloze heks die door Madame Nero wordt geëngageerd als poetsvrouw.

De zeven vloeken is een wervelende hommage van cartoonist en stripauteur Kim Duchateau aan de wereld en de personages van Nero en zijn geestelijke vader Marc Sleen. Voor Kim gaat hiermee een lang gekoesterde droom in vervulling. Hij tekende de strip in zijn eigen stijl, maar dompelde zich voor de rest helemaal onder in het absurde universum van Sleen en Nero.

 

credits

i.s.m. Boekhandel Grim & Bibliotheek Hasselt Limburg
kimkrampen.be


Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring sluiten