Laureatenconcert Koningin Elisabethwedstrijd voor viool (1ste laureaat)

Belgian National Orchestra
do 20 jun 2019
20.00 u
  • do 20 jun 2019
    20.00 u
    concertzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

"Wedstrijden, dat is iets voor paarden," zei Debussy meer dan een eeuw geleden. De uitspraak geldt nog steeds. Toch beroert de Koningin Elisabethwedstrijd elk jaar opnieuw menig muziekliefhebber.
 

De wedstrijd die de naam draagt van de koningin die een (erg) groot hart had voor de kunsten, is sinds zijn ontstaan in de jaren '30 uitgegroeid tot één van de meest prestigieuze referentiepunten voor aanstormend muzikaal talent. Zo geldt de Koningin Elisabethwedstrijd niet alleen als een belangrijke toetssteen voor ambitieuze jonge musici, maar is het concours ook de facto een fantastisch forum waar de hele wereld van de klassieke muziek bijeen komt. Een veelkleurig palet aan emoties verenigt hen: passie, vreugde, verdriet, sympathie, weerstand...
 

Ontstaan door en voor de viool gaf de Ysaÿewedstrijd zijn erfenis door aan de Koningin Elisabethwedstrijd in 1951. In zijn lange bestaan heeft de ‘Olympiade van de muziek’ memorabele winnaars opgeleverd. Sommigen bleken eendagsvliegen, anderen namen een steile vlucht.
 

Na de (eerste) editie met cello in 2017 en zang in 2018 is het opnieuw de beurt aan de koningin der instrumenten, de viool.

credits

dirigent n.t.b. / presentatie Katelijne Boon / inleiding Stijn Paredis / © Adrian
nationalorchestra.be

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring