cultuurcentrum Hasselt

Malou van Sluis

VaarWel (2+)
za 12 jan 2019 - 15.00 u
za 12 jan 2019
15.00 u
  • za 12 jan 2019
    15.00 u
    CCHA - kleine theaterzaal

VaarWel is een muzikaal, kleurrijk en fantasievol onderwateravontuur dat jong en oud veertig minuten lang op het puntje van hun stoel laat balanceren. De voorstelling, geïnspireerd op het prentenboek De kleine walvis van Benji Davies, betovert inderdaad zowel de allerjongsten als hun (groot)ouders.
 

Als Maarten besluit om ’s ochtends vroeg met zijn bootje op zee te gaan vissen, durft Malou niet met hem mee. Maarten gaat toch en hoe langer hij wegblijft, hoe meer Malou hem mist. Ze besluit hem op zee te gaan zoeken, maar komt zelf in een hevige storm terecht.
 

Een groot leeg strand, een zee die golft en klotst. De wind die de mensenstemmen wegwaait.
 

Een stevige storm en een onverwachte ontmoeting met een zeebeest dat spettert en briest. Deze wereld toveren van Sluis en Zaagman tevoorschijn met enkel vier palen en twee verschillende doeken, onder begeleiding van hun eigen muziek en zang.
 

Eerder maakte Malou de succesvolle voorstelling In de verte (CCHA, 2016) die geselecteerd werd voor het Theaterfestival 2016.

***** Een fantasierijk schouwspel waarvan je niet wil dat het eindigt, maar waar je aan het einde blij bent dat je het niet hebt gemist.

theaterkrant.nl over In de verte

credits

concept, idee & spel Malou van Sluis / regie Frederieke Vermeulen / muziek & spel Maarten Zaagman / decorontwerp & kostuums Eva Jongen / © Moon Saris
malouvansluis.com