cultuurcentrum Hasselt

Walpurgis

Drie sterke vrouwen (6+)
zo 25 nov 2018 14.00 u & 16.30 u
zo 25 nov 2018
14.00 u & 16.30 u

Spierballen en een dikke nek, dat zijn de grootste troeven van de beroemde worstelaar, genaamd ‘Eeuwige Berg’. Als hij een uitnodiging krijgt om deel te nemen aan een wedstrijd in het keizerlijk paleis, is hij er zeker van dat hij zal winnen. Tot hij op zijn weg drie vrouwen ontmoet en de moed hem in de schoenen zakt.

Na Prinses Turandot (2011) en Fidelio (CCHA, 2016) laat regisseur Judith Vindevogel ons weer kennis maken met de fascinerende en boeiende wereld van het muziektheater met percussie, koto, zang en beeld. Een wereld ook waarin Aziatische en westerse elementen organisch verweven worden.

Avontuurlijk, verrassend en ontroerend: zo klinkt het muziektheatergezelschap Walpurgis op hun zoektocht naar de muzikaliteit van het theater en het theatrale van de muziek. En dan is er nog Sarah Yu Zeebroek: dochter van Kamagurka, maar op de eerste plaats kunstenares, muzikante én illustratrice.

Drie sterke vrouwen, 40% sprookjeswereld, 30% muziek, 30% beeld, 100% voor jong en minder jong!

credits

tekst, regie & stem Judith Vindevogel / compositie, percussie & koto Tsubasa Hori live tekeningen Sarah Yu Zeebroek / scenografie Stef Depover / bewegingsadvies Fumiyo Ikeda / extern oog Paula Stulemeijer / © Sarah Yu Zeebroek & Stef Depover
walpurgis.be