Hommage à Brel

Filip Jordens
di 5 feb 2019
20.00 u
  • di 5 feb 2019
    20.00 u - 21.50 u
    concertzaal
    pauze 20.45 u
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

De jaren 2017-2019 zijn Brel-lustrumjaren. In 1967 zei Jacques Brel het podium vaarwel met een laatste concert in Roubaix. In 1978 overleed de zanger op 49-jarige leeftijd. En in 2019 vieren we zijn 90ste geboortejaar.
 

"Zijn talent, zijn stem, zijn lichaam, het samenspel met zijn muzikanten, alles in Filip Jordens roept ‘le grand Jacques’ opnieuw tot leven. Met eenzelfde kracht, furie, ironie en tederheid speelt deze Brel-vertolker zonder gelijke niet enkel de zaal plat, hij laat ons ook voelen hoe groots en actueel het oeuvre van Brel nog steeds is. Brel de dichter, Brel de visionair, Brel de muzikant, Brel de comedian, Brel de satiricus, Brel de mens. Een meester tout court.” Philippe Claudel, schrijver-filmmaker


In Hommage à Brel brengen Filip Jordens en zijn kompanen een meesterlijke ode aan de grootmeester van het Franse chanson. Met veel liefde en respect voor Brels woorden en composities laten ze het publiek proeven van l’artiste sur scène die Brel was.
 

Filip Jordens imiteert niet, hij reconstrueert, en dat op zo een manier dat het heel even lijkt alsof Brel terug is. Er is natuurlijk de fysieke gelijkenis. De Franstalige Vlaming Jordens heeft dezelfde jongensachtigheid, die combinatie van verlegenheid en flair. Hij beweegt als Brel, laat zijn handen wapperen, en - vooral - werkt zich in het zweet als Brel.
 

Hij wil niet teren op het succes van een ander, maar de mensen laten proeven van wat Brel destijds op een podium losmaakte. Want uiteindelijk gaat het allemaal om emoties: passie, agressie, haat, ontroering, rusteloosheid, vrees, twijfel en liefde.

"Jordens heeft het personage van Brel duidelijk in de vingers. - Een knap staaltje van Brel-liefde met respect!"
De Standaard & De Morgen

credits

zang & gitaar Filip Jordens / piano Maarten Lingier / drums Yves Baibay / contrabas Koen Toté / accordeon Stijn Bettens / ondes-Martenot Evelyne Groynne / © Tine De Wilde
filipjordens.com
 

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring