cultuurcentrum Hasselt

Max Cooper & Architecture Social Club

Aether - Belgische première
za 3 nov 2018 - wo 7 nov 2018
za 3 nov 2018
-
wo 7 nov 2018

Voordat hij zichzelf op de kaart zette als producer en muzikant behaalde Max Cooper een doctoraat in bio-informatica - de wetenschap die biologische systemen op het niveau van de cel bestudeert - aan de universiteit in Nottingham. Cooper streeft naar het perfecte geluid en behandelt zijn werk als een wetenschap volgens een heldere en efficiënte formule.
 

De voorbije jaren creëerde hij zijn eigen artistieke niche tussen emotionele dansvloer experimenten, state-of-the-art geluidsontwerp én wetenschappelijk onderzoek met visuals. Zijn live shows variëren van meer kleinschalige experimentele sets tot verpletterende techno feesten voor 10.000 bezoekers.
 

Met een briljante combinatie van loops en lagen bracht Max Cooper op debuut Human en opvolger Emergence een eerbetoon aan (het mysterie van) het menselijke leven en de bouwstenen van de natuur. Live resulteert dat keer op keer in een audiovisuele trip met avant-garde elektronica, ambient en techno met flarden Kid A van Radiohead en postklassiek à la Nils Frahm. IDM geïnspireerd door wetenschap, kunst en moderne technologie.
 

Voor de driedimensionale lichtveldervaring Aether gaat Max Cooper in samenwerking met de multimedia design studio Architecture Social Club nog een stap verder. De installatie ging in 2016 in première in New York en stond o.a. op Lumière London, het grootste lichtfestival van de UK. Tijdens IMPACT kan je deze unieke ervaring ook enkele dagen in Hasselt beleven. Daags nadien speelt Max Cooper ook een live set in de Ancienne Belgique.
 

Ervaar hoe dit fascinerende kunstwerk vorm, kleur en muziek met onze emoties verbindt en een interactieve zintuiglijke ervaring creëert.

Als een zwerm vuurvliegjes getraind om een gesynchroniseerde dansroutine uit te voeren plotseling in een rockshow vloog, zou het er ongeveer uit kunnen zien als deze mindblowing installatie. Als de MacGyvers van de installatiekunst combineert dit Londense trio buizen, pijpen en een enkele projector in een werkelijk verbluffende lichtshow.

creators.vice.com, 4 oktober 2016

credits

ontwerp & ontwikkeling Satyajit Das, Regan Appleton & David Gardener / muziek Max Cooper / visual content regie Max Cooper, Satyajit Das & David Gardener / video editor Jennifer Tividad / regie Satyajit Das / cameraregie David Gardener
aether.live, architecturesocialclub.co.uk & maxcooper.net