cultuurcentrum Hasselt

TG Vagevuur

resident HET LAB

biografie
TG VAGEVUUR maakt samen met Brussels Experimental episch, meerstemmig en sprekend theater met live muziek. Rond stevige thema’s, die dwingen tot nadenken, maakt het gezelschap toegankelijke voorstellingen. Muziek en spreken versmelten, talen vergroeien rond twijfelende en zoekende, herkenbare helden van elke dag. Scherp acteursspel, live muziek en een monumentaal decor: een meeslepende ervaring.

Koen Boesman is theatermaker en theaterpedagoog. Met zijn opleiding psychologie in zijn achterzak trok hij naar de Toneelacademie Maastricht, waar hij sinds 2014 ook zelf les geeft. Sindsdien ontwikkelt hij een hybride praktijk als maker, schrijver en docent, o.a. als artistiek leider bij zijn eigen gezelschappen TG Vagevuur en Aardvork. Hij werkte lang als theaterdocent bij o.a. Das Kunst (vroeger zZmogh), Koning Kevin, OPENDOEK, VIVES Hogeschool en WiSPER en ontwikkelde tegelijk een eigen artistiek traject als regisseur en schrijver bij o.a. KOPERGIETERY, Cie Tartaren, De Waancel, Aardvork en TG Vagevuur…  

Peter Spaepen is huiscomponist bij 4Hoog, chef-dirigent Community Choir bij De Munt / La Monnaie en schreef de Stadsmelodie voor de stad Brussel in 2017 in opdracht van Bozar. Momenteel schrijft hij voor Walpurgis, Theater FroeFroe, One Trick Pony en TG Vagevuur. Als eigen laboratorium richtte hij kinder-muziektheater de Waancel op, en meer recent het Brussels Experimental. 

tgvagevuur.be/