cultuurcentrum Hasselt

Nele Van den Broeck & Sofie Palmers

resident HET LAB

biografie
Sofie Palmers behaalde een diploma Germaanse talen en studeerde in 2009 af aan de acteursopleiding van Toneelacademie van Maastricht. Sindsdien werkte ze met Skagen, hetpaleis, BRONKS, Compagnie De Koe, Martha!Tentatief en HET GEVOLG.

Zelf maakte ze, samen met Katrien Pierlet, You May Find Yourself en Blanche en Forza (een kakafonie) en samen met Wanda Eyckerman en Roel Swanenberg, Mammoetatnu. In 2016 was ze te zien in de succesvolle voorstelling L’étude (nu slaat de chaos toe), waarin ze zich samen met Sien Eggers en Jessa Wildemeersch afvraagt of de vrouwenrollen in de stukken van Shakespeare de tands des tijds kunnen doorstaan. In 2018 schreef en speelde ze met dezelfde collega’s Den beer heeft mij gezien, geïnspireerd op Drie Zusters van Tjsechov waarvoor ze twee weken naar Rusland trok. 

Nele Van den Broeck studeerde Drama aan KASK in Gent en muziekproductie aan het London Centre of Contemporary Music. Als actrice speelde ze in onder andere in stukken van de KVS, het Kaaitheater, KOPERGIETERY, Tristero, Nevski Prospekt en De Kolonie MT. Als regisseur en auteur maakte ze stukken bij WALPURGIS, Larf! en De Vieze Gasten. Samen met Pascale Platel en Roos Van Acker maakte ze de succesvolle theatervoorstelling TotDatZeerDoet.

Voorts maakt Van den Broeck deel uit van de artistieke kern van het Belgisch-Oostenrijkse Motschnik. Onder de naam Nele Needs A Holiday schrijft ze popmuziek met pientere teksten. Nele Needs A Holiday werd muzieklaureaat op Theater Aan Zee 2008, en haalde de finale van Humo's Rock Rally 2010. In 2014 kwam It's My Party uit, Neles eerste plaat, en in 2017 haar tweede, Love Yeah.