cultuurcentrum Hasselt

Klankennest

resident HET LAB

biografie
Klankennest is een gezelschap dat zich richt op het ontwikkelen van een artistiek aanbod voor de allerjongsten (0 tot 4 jaar). Klankennest ontstond uit de passie van Liesbeth Bodyn en met een vast team van muzikanten, beeldende kunstenaars en dansers creëert ze interactieve transdisciplinaire performances waarbij muziek, verwondering en het creatief prikkelen van de allerkleinsten centraal staan.

Centraal in het artistieke en muziekpsychologische onderzoek van Klankennest staat hun unieke manier van klankbeleving als een 'denken in beweging' en is onlosmakelijk verbonden met de interactie met de allerjongsten. 

Door experiment en dialoog tussen geluid, beeld, beweging en publiek ontwikkelde Klankennest de voorbije jaren een artistieke eigenheid met een abstracte kwaliteit.

De vorige creaties, Specht (2017) en Mammoet (2018), spelen uitgebreid in binnen-en buitenland. Met Manta bouwt Klankennest verder aan de ontwikkeling van een waardevolle artistieke dialoog waarbij klankervaring en een actieve deelname van het publiek centraal staan. 

Het team: Liesbeth Bodyn (zang en artistiek leiding), Jeroen Van der Fraenen (scenografie en technische coördinatie), Aya Suzuki (percussie en compositie), Annemie Osborne (cello en compositie), Tine Allegaert en Rebecca Van Bogaert (compositie en creatie).

klankennest.be/