cultuurcentrum Hasselt

Jonas Baeke & Lucas van der Vegt

resident HET LAB

biografie
Jonas Baeke studeerde in 2022 af als regisseur/acteur aan KASK School of Arts Gent. Onder Kopergietery maakte hij met Mats Vandroogenbroeck de jeugdvoorstelling Bambiraptor, wat geselecteerd werd voor o.a. Het Theaterfestival, TAZ, Krokusfestival en Tweetakt. Bovendien werden ze genomineerd voor de acteerprijs van de acteursgilde. Samen met Jef Hellemans creëerde hij o.a. Pinokkio, te zien op TAZ, Krokusfestival en Jonge Harten. Verder werkte Jonas voor Larf!, Victoria Deluxe, De Maan en hetpaleis. Hij ontving een creatiebeurs van TAZ voor zijn nieuwe voorstelling Mr. Beam.

Lucas van der Vegt is een Nederlandse theatermaker, acteur en muzikant. Hij studeerde Drama aan het KASK, waar hij in 2021 afstudeerde. Daarvoor voltooide hij de opleiding klassiek piano aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij speelde in voorstellingen van Theater Artemis (Het eind van het begin van het einde), Theater Antigone/Action Zoo Humain (Métisse, regie Tom Dupont, 2020), De Warme Winkel (De drie musketiers) en BOG. (TAL). Daarnaast maakte hij onder de vleugels van NTGent de voorstelling Solipists en Gruis/aan de twijfel.

Martha Balthazar is theatermaker en schrijver. In 2021 studeerde ze af aan de opleiding Drama aan het KASK in Gent. Dit deed ze met de voorstelling Boerenpsalm, een modern boerendrama gebaseerd op een onderzoek over de landbouwsector. Daarnaast werkte ze ook als choreograaf aan de voorstelling Birds, een coproductie met Seppe Baeyens en Yassin Mrabtifi en is ze deel van de dansgemeenschap vzwLeon. Ze won de Emile Zola Prijs 2020 van het tijdschrift Sampol en werkt als columnist bij de Knack.