cultuurcentrum Hasselt

Céline Timmerman

resident HET LAB

biografie
Céline Timmerman is theatermaakster en actrice. Haar artistiek werk situeert zich binnen de performance, fysiek theater en beeldende kunst. Na haar opleiding beeldende kunst aan HoGent, zette ze haar studies verder als theatermaker aan de Toneelacademie Maastricht waar ze afstudeerde in 2016 met de voorstelling Bodemloos (GC Nekkersdal, CAMPO en Het Entrepot). Haar tweede voorstelling Buidelwolf/POUCH speelde in 2019 onder andere op het Fringe Festival Amsterdam. In 2019 won ze tijdens TAZ de publiekprijs van de ‘Cross over Pitch’ voor haar langspeelfilm Same Same. De film doorliep het scenarioatelier en ontving ondertussen scenariosteun van het VAF. 

Pieter Delfosse studeerde af aan de schrijfopleiding van het RITCS (2010) en later aan Toneelacademie Maastricht (2016) als regisseur-dramadocent. Sindsdien werkte hij samen met Inne Goris, LAIKA, De Tekstsmederij, Julie Pfleiderer + ICTUS ensemble en anderen. Hij richtte mee het gezelschap Het Eerste Huwelijk op waarvoor hij schrijft en speelt.

Sofie Joan Wouters is een actrice en theatermaakster. Ze studeerde in 2013 af aan de toneelschool van Arnhem na haar opleiding Burgerlijk-Ingenieur Architect aan KULeuven. In 2015 richtte Sofie Joan Wouters samen met Hanne Struyf Hirngespinst op, een artistiek gezelschap met als thematiek 'de wereld repareren'.

Fien Van der Aa studeerde in 2021 af aan het Conservatorium van Antwerpen als master in het Drama, Kleinkunst. Fien werkte als actrice, schrijfster en theatermaker al bij Theater FroeFroe (Odyssee, MEKBET, Diva). Fien speelt als muzikante ook bij twee bands. In ‘BLOND’ speelt ze drum en zingt ze soms lead en soms de backings, voor haar eigen elektronische pop-trio ‘vincentt’ schrijft ze zelf de muziek en treedt ze als leadzangeres op het voorplan. 

celinetimmerman.com/