cultuurcentrum Hasselt

Aardvork

resident HET LAB

biografie
Aardvork is een doos voor vele en diverse projecten. Soms in de klassieke ‘black box’ vorm, maar evengoed in een nieuwe blend van theater met beeldende kunst, straattheater met interactieve queestes, muziektheater, theater van professionelen met amateurs, etc.

Pieter De Praetere is een professionele countertenor. Als solist legt hij zich vooral toe op concertante barokmuziek. Daarnaast is hij een veelgevraagde figuur in het muziektheater. Hij vertolkte solistenrollen in Messiah van Händel, Stabat mater van Pergolesi, Gloria van Vivaldi en een aanzienlijk aandeel van cantates, motetten en oratoria van J.S. Bach. Pieter werkte samen met dirigenten en artiesten als Michel Bisceglia, Wim Hendrickx, Hildebrandt Consort, Il Gardellino. Ondertussen toert hij mee met de kick-off van de nieuwe plaat van Dez Mona.

Elisabeth De Loore studeerde klassieke piano aan het conservatorium van Antwerpen bij Eliane Rodrigues. Na haar studie specialiseerde ze zich in het muziektheater. In 2013 deed ze mee als pianiste met de voorstelling Parsifal van NTGent en met Vadermoord van TgVagevuur. Daarnaast is ze vooral bij Toneelgroep Maastricht aan het werk als muzikante, muzikaal leider en actrice.

Noémie Schellens studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Ze zette haar studies voort in Frankrijk en volgde verscheidene masterclasses, onder meer bij Mia Besselinck, Margarida Natividade, Yard Van Nes en Keith Warner. Ze zong voor de Operastudio van De Munt, de Vlaamse Opera, BOZAR, Opéra de Lille, het Kaaitheater en Opéra Bastille in Parijs. Noémie brengt als soliste het licht-lyrische operarepertoire en de oratoria maar heeft ook een liefde voor hedendaagse muziek en multidisciplinaire projecten. In 2012 werd ze door de stad Leuven voor twee jaar uitgeroepen tot Cultureel Ambassadrice: StadsSopraan van Leuven. Als actrice werkte ze, onder andere voor de Vlaamse reeks Zuidflank, Code 37, de kortfilm Kingdom come, de clip You and me van Milow en de Amerikaanse langspeelfilm A quiet Passion.

Koen Bosman studeerde aan de toneelacademie Maastricht (docent/regisseur), begeleidde een gamma aan theatercursussen en regisseerde verschillende voorstellingen voor jeugdtheater, sociaal-artistieke projecten, amateurtheater en professionele gezelschappen.

aardvork.be/