cultuurcentrum Hasselt

Lichtmis - Mit Fried und Freud

Il Gardellino
zo 2 feb 2025 - 17:00
zo 2 feb 2025
17:00
  • zo 2 feb 2025
    17:00
    Sint-Catharinakerk
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Volgend concert in de reeks Quinten en kwarten vindt plaats in de Sint-Catharinakerk om 17 u. Het is dan ook in meerdere opzichten een uitzonderlijk evenement.

Onze nieuwe programmeur klassieke muziek gaf dit programma in opdracht aan één van de beste Belgische barokensembles (in maart 2024 nog samen met het Vlaams Radiokoor te horen in de Sint-Quintinuskathedraal) als een eerbetoon aan de stad waar hij zelf tot voor kort woonde: Leipzig. ’s Lands hobo-fenomeen Marcel Ponseele is daarbij uiteraard ook van de partij.

Johann Sebastian Bach, wellicht dé reus van de Westerse kunstmuziek, schreef voor het feest van Maria-Lichtmis op 2 februari 1725 de cantate Mit Fried und Freud ich fahr dahin voor de Thomaskerk van Leipzig. Vier internationale zangsolisten brengen dit werk op zijn 300ste jubileum naar Hasselt. Twee thematisch verwante cantates vervolledigen dit muzikale lichtfeest tijdens de avondschemer van de laatste winterdagen. De ontmoeting van baby Jezus en grijsaard Simeon zet aan tot mijmeren over de afwisseling van leven en dood.

Meer concerten in de reeks Quinten en kwarten op 08 nov en 19 dec 2024 en 10 mrt en 30 apr 2025.

programma
Johann Sebastian Bach Komm, du süße Todesstunde BWV 161, Ich bin vergnügt mit meinem Glücke BWV 84 & Mit Fried und Freud ich fahr dahin BWV125

credits

basso continuo & leiding Bart Naessens / sopraan Miram Feuersinger / alt Clint van der Linde / tenor Thomas Hobbs / bas Tiemo Wang / hobo Marcel Ponseele / © Wouter Maeckelberghe
ilgardellino.be