cultuurcentrum Hasselt

Dans, dans, dans (een spel in ongeveer tienduizend woorden) + Baked beans

Anouk Friedli & Karlien Torfs + Lena Majri & Febe Coysman
do 26 sep 2024 - 19:30
do 26 sep 2024
19:30
  • do 26 sep 2024
    19:30
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Double bill met Dans, dans, dans (een spel in ongeveer tienduizend woorden) en Baked beans in ons nieuwe project Nice t(w)o meet you, waarbij we jonge makers of nieuwe gezichten die nog niet eerder in CCHA speelden, aan jullie voorstellen. Eén ticket, twee voorstellingen en een gezellige drink en babbel tussendoor. It would be Nice t(w)o meet you there!

Anouk Friedli & Karlien TorfsDans, dans, dans (een spel in tienduizend woorden)
Ze bereiden zich voor.
Al lang.
Je mag daar en daar plaatsnemen, tussen de lampen en het stof. 
Zolang de juiste woorden niet zijn gevonden mag niemand weg. 
Ze spelen het verhaal van een broer en een zus. 
Je kent het wel, de taal van een gedeeld huis die je samen blijft zingen, terwijl je eigenlijk gewoon wil springen.

Anouk Friedli en Karlien Torfs brengen een bijzondere voorstelling over een broer en zus die vastzitten in de fantasiewereld die ze samen hebben gecreëerd. We volgen de twee personages terwijl ze de nacht doorbrengen in hun ouderlijk huis. Ze zijn daar naar eigen zeggen slechts tijdelijk, om voor de hond te zorgen. Gaandeweg ontdekken we dat het niet zo simpel is… Kunnen ze elkaar en hun gedeelde verleden loslaten?

Ontdek werk van deze twee jonge makers op een wel heel bijzondere locatie, namelijk, op het tussentoneel van onze theaterzalen. Zo krijg je niet alleen een blik in het hoofd van twee mensen die verloren lopen, maar loop je misschien ook wel zelf verloren in de backstage van CCHA?

Febe Coysman & Lena MajriBaked beans
Een chalet in een desolaat sneeuwlandschap, twee vrouwen, een duister geheim en een onvoorziene gast. Het zijn de ingrediënten die Febe en Lena gebruiken in hun nieuwste voorstelling Baked beans, waarin ze de grens opzoeken tussen theater en film. Op humoristische en absurde wijze brengen ze personages die groots zijn in hun kleinheid, herkenbaar in hun onvermogen en ontroerend in hun pathetiek. Een ode aan de fantasie en aan de kleine mens, met al zijn angsten, driften en dromen. 
 
Febe Coysman en Lena Majri studeerden in 2022 af aan het RITCS: Febe als schrijver/theatermaker en Lena als speler/theatermaker. In hun verbeeldingswereld staan ze beiden met het ene been in de gekende realiteit, met het andere in een imaginaire wereld gevuld met een stevige dosis rock- ‘n’-roll, ronkende motoren, lijken in koffers, wraak en verraad. Het tweekoppige collectief brengt de tragiek van ‘de kleine mens’ op een absurde, groteske en filmische manier, doorspekt met humor en lichtheid. 

onderdeel van

credits

Anouk Friedli & Karlien Torfs - Dans, dans, dans (een spel in tienduizend woorden)
tekst & regie Anouk Friedli / spel Ferre Marnef & Indra De Bruyn / co-regie Karlien Torfs / dramaturgie Marie Peeters / lichtontwerp & techniek Louise Crabbé / scenografie Simon Van den Abeele / kostuum Josine Immoos / productie Noor de Graaf / coproductie deSingel / © Sarah Stone

anoukfriedli.com

Febe Coysman & Lena Majri - Baked beans
tekst & regie Febe Coysman & Lena Majri / spel Marie-Christine Verheyen, Alia Rifai & Lena Majri / coaching Tom Dupont / scenografie Sam Declercq / coproductie Monty Antwerpen / met dank aan Toneelhuis, Daan Borloo & Tania Van der Sanden / © Jakob Rosseel