cultuurcentrum Hasselt

ALABAMA

Fien Leysen / BERLIN
di 20 feb 2024 - 20.00 u
di 20 feb 2024
20.00 u
  • di 20 feb 2024
    20.00 u
    Kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Theatermaker Fien Leysen kan je kennen van het ontroerende Numi yaldati (CCHA, 2022). Vorig seizoen was ze nog te zien in True copy van BERLIN, nu maakt Leysen een solovoorstelling vanuit een persoonlijk verhaal. Ze treedt in de voetsporen van haar overleden vader, reporter Kris Leysen.

In 1978 maakte Kris Leysen een reportage over de openbare omroep en kwam zo terecht in Birmingham, Alabama. Hij sprak er met jonge mensen over werk en studies, over the American dream en de kloof tussen arm en rijk. Op zijn eerste avond in Alabama werd hij gebombardeerd tot deputy sheriff, een idee van de lokale sheriff zodat de mensen in de stad hem zouden vertrouwen. Vijfenveertig jaar later trekt Fien Leysen, die nu even oud is als haar vader toen, naar Alabama.

Daar gaat ze op zoek naar de studenten en sheriff uit 1978. Ze stelt de vragen die haar vader niet durfde stellen en hoopt er zelf ook antwoorden op te vinden. Op scène deelt ze, samen met muzikant Steven De bruyn, videobeelden van toen en nu, alsook het resultaat van haar zoektocht.

Leysen neemt ons opnieuw mee in het avontuur van haar vader, in deze documentaire theaterstijl waarin BERLIN steeds opnieuw uitblinkt. 

credits

regie, tekst, video & spel Fien Leysen / muziek Steven De bruyn / montage Geert De Vleesschauwer & Fien Leysen / technische ondersteuning Claire Hoofwijk / scenografie Manu Siebens / dramaturgie Willem De Maeseneer / extern oog Yves Degryse / onderzoek Fien Leysen, Sam Loncke & Jessica Ridderhof / technisch coördinator Marjolein Demey / coproductie theater arsenaal, Het Laatste Bedrijf /  nagesprek Fien Leysen, curator Tuur Devens / © Jessica Ridderhof 
berlinberlin.be