cultuurcentrum Hasselt

That old feeling

Jef Neve
za 27 jan 2024 - 20.00 u
za 27 jan 2024
20.00 u
  • za 27 jan 2024
    20.00 u
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Variatie is in de carrière van jazzpianist Jef Neve duidelijk een sleutelwoord. In wisselende formaties rijmde hij zijn pianospel over genres heen, gaande van tours met Gabriel Rios en José James tot klassiek pianist Liebrecht Vanbeckevoort en hiphopper Typhoon. Zijn absolute doorbraak kwam er in 2014 met soloalbum One, met wereldwijde tournee.
 
“Kun je je de laatste keer herinneren dat je een geweldige avond had met vrienden? Die avond die je nooit meer vergeet, omdat je zo genoten hebt? (…) En dan plotseling, midden in die avond vol gelach en plezier, overweldigt je dit warme gevoel van geluk. Wel, precies dat moment waarop je hart helemaal vervuld is, dat is het gevoel waarop ik dit album heb gebouwd, dat is That old feeling.” - Jef Neve

Bekende en minder bekende songs passeren, naast eigen werk, de revue op het nieuwe album That old feeling. Van Damien Rice tot Marvin Gaye en Paul Simon. Op plaat ingezongen door straffe zangers en zangeressen, van Madeleine Peyroux en Trijntje Oosterhuis tot Sam Sparro. Live worden dat de stemmen van Monique Harcum en Sam Merrick.

Bijna vijftien jaar na zijn eerste passage in CCHA en zes jaar na zijn vorige concert eindelijk, en voor de achtste keer, opnieuw in CCHA!

**** De gaststemmen zijn niet de revelatie. Wél de gedurfde arrangementen en warme waardering voor classics van Annie Lennox tot Paul Simon.

De Morgen, 20 apr 2023

credits

piano Jef Neve / zang Monique Harcum & Sam Merrick / bas Nathan Wouters / drums Jens Bouttery / trompet Teus Nobel / saxofoon Andy Dhondt / bastrombone Pieter Kindt / © Rob Walbers
jefneve.com