cultuurcentrum Hasselt

Tafelrede

Moya De Feyter
vr 21 okt 2022 - 19.30 u
vr 21 okt 2022
19.30 u
  • vr 21 okt 2022
    19.30 u
    Smaaksalon
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Inspiratie uit de toekomst 
Moya De Feyter, geboren in Hasselt, is de oprichter van de Klimaatdichters, een groep van inmiddels 200 dichters uit Vlaanderen en Nederland. Je zou haar ook gewoon ‘toekomstdichter’ kunnen noemen, geëngageerd voor klimaat, fauna en flora. 

Moya schrijft poëzie hors catégorie. Als een polyfonist bespeelt ze meerdere lagen in een meerstemmig verhaal. Dat uit zich in bundels als Massastrandingen, waarvoor ze de J.C. Bloemprijs ontving en het recente Een heel dun laagje. Liefst combineert ze diverse werelden, die van performance, beeldende kunsten en literatuur. Om haar authenticiteit aan te duiden, hebben we in recensies al woorden gevonden als “op Moyaanse wijze”. 

Met Moya legt CCHA een breder parcours af met projecten zoals TaxiBEDRIJF, Luisterwandelingen en Dichter bij de stad. Ze is de fil rouge van FESTIFIFTY, letterlijk en figuurlijk! 

Zeer benieuwd welke tafelrede ze voor ons zal ontplooien. Ze zal zeker inspiratie halen uit het manifest van de Klimaatdichters, maar we weten ook zeker dat ze ‘gevoed’ zal worden door de omgeving waarin ze is opgegroeid. 

onderdeel van
Tafelrede

**** Moya De Feyter schrijft gedichten waaraan je telkens weer je handen verbrandt en die je toch dwingend uitnodigen om ze stevig vast te pakken.

- Poëziekrant

credits

auteur-spreker Moya De Feyter / © Jeyda Yagiz
moyadefeyter.be