Slide'n five

Crossbones Trombones
zo 29 mei 2022 - 11.00 u
zo 29 mei 2022
11.00 u
  • zo 29 mei 2022
    11.00 u
    parketzaal 1
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Een merkwaardige bezetting van maar liefst 5 trombones blaast je letterlijk van de sokken!

Met een programma vol gloednieuwe composities, maar ook met arrangementen van Toots Thielemans en zelfs meer abstracte muzikale odes, bewijst Crossbones Trombones dat de trombone zowel intiem en warm, maar ook heroïsch en groots kan klinken. 

Crossbones Trombones zet een aantal jonge componisten in de kijker, zoals Frederik Heirman, Rob Banken en één van hun eigenste trombonisten Pieter Vandermeiren die ons meeneemt naar de wereld van de filmmuziek. Daarnaast brengen ze muziek met een kwinkslag naar België, zoals het aangrijpende In Flanders fields gebaseerd op het gedicht dat de Canadese legerarts John McCrae omstreeks 1915 in de Vlaamse loopgraven schreef. 

In hun ode aan de Belgische muziek mag uiteraard ook jazzlegende Toots Thielemans niet ontbreken. In zijn wereldberoemde Bluesette vermengt Toots de werelden van de melancholische bluesmuziek met die van de musette, een eenvoudig Franse dans uit de 17de eeuw.  Met, tot slot, enkele barokke componisten zoals Georg Philipp Telemann, doorkruisen de 5 trombonisten 4 eeuwen heerlijke muziekgeschiedenis. 

Zondag 29 mei, 11 u: verwacht je aan knetterende trombones en bouncy beats!

onderdeel van
De nieuwe reeks

credits

alt- & tenortrombone Lode Smeets / tenortrombone Pieter Vandermeiren & Søren Brassaert / bastrombone Bram Meese / jazztrombone Peter Delannoye / © Lieven Geuns
crossbonestrombones.com