#3 RELAY

playField.
vr 9 okt 2020 - 20.00 u
vr 9 okt 2020
20.00 u
  • vr 9 okt 2020
    20.00 u
    concert- & theaterzaal
    Geweest

Bij het zoeken naar de oorzaak van een storing in de Mark II Aiken Relay Calculator in 1947, de eerste primitieve computer, ontdekte één van de operatoren een nachtvlinder in een relaiscomponent. De eerste ‘bug’ werd meteen de laatste analoge verzetsstrijder in de evolutie van de computer. Vanaf dat moment werd de computer onmisbaar in onze samenleving en ontwikkelde moderne technologie zich razendsnel. 

Maar waar gaan we naartoe? Welke rol zal technologie spelen in ontwikkeling? Wat onderscheidt ons nog van humanoids wanneer artificiële intelligentie de realiteit wordt? Welke ‘bug’ zal zich verzetten tegen het razendsnelle tempo van voortdurende vernieuwing?

De makers van het collectief playField. leggen in hun werk de focus op de toeschouwer. De ongeschreven dialoog tussen toeschouwer en acteur en hun gezamenlijke beleving zijn bij aanvang essentieel voor de ervaring van de toeschouwer.

Treed binnen in de unieke installatie/performance #3 RELAY, een expositie over de mens vanuit een posthumaan perspectief, en werp een blik op zowel de geschiedenis als de toekomst van het digitale tijdperk.

credits

creatie playField in samenwerking met Lennert Boots, Carine Van Bruggen, Gertjan Biasino & Marie De Broeck / coproductie VIA ZUID, Festival Cement & C-TAKT / met dank aan De Grote Post Oostende, Kopergietery  Gent & Grensverleggers / voorstelling in het Engels / © William van der Voort
playfield.be & c-takt.be